Vücudunuzu yaza hazırlamanın yolları! Bahar aylarında nasıl kilo verilir? Bahar diyeti nedir?

Yaza hazırlık dönemi şeklinde adlandırabileceğimiz 'bahar diyeti' kısa zamanda kalıcı yollarla kilo vermenizi sağlar. Diğer diyet listelerine nazaran daha farklı bir usulü olan bahar diyetinin nasıl yapılması gerektiğini, örnek liste şekliyle beraber sizler için derledik. İşte bahar diyeti ve bahar diyeti ile ilgili bilinmesi gereken önemli detaylar...

Soğuk günleri geride bırakarak baharın güzelliği ile bütünleşmek ve fit bir görünüme kavuşmak için sizlere önereceğimiz 'bahar diyetini' uygulayabilirsiniz. Hem yaza hazırlık hem de dinamik bir vücuda sahip olmak için yediklerinize son derece dikkat etmelisiniz. Vücudunuzdaki fazlalık kilolardan kurtulmak ve bölgesel yağları eritip fit bedenle sağlıklı kilo vermenin yollarını etkili detoks kürlerinde arayabilirsiniz. Yapması hem kolay hem de lezzetli olan kür tariflerini uygulayarak dilediğiniz inceliğe sahip olun. Peki bahar diyeti nedir, nasıl yapılır? Bahar diyeti ile kaç kilo verilir? İşte bahar diyeti hakkında bilinmesi gerekenler...

bahar diyeti nedir

bahar diyeti nedir

BAHAR DİYETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Kış ayları boyunca alınan kilolardan kurtulup, yaza fit girmek için hazırlık yapılan bir beslenme programı olarak nitelendirilen 'bahar diyeti', doğal yollarla kilo verme imkanını sunuyor. Taze meyve ve sebzelerle kalıcı bir şekilde kilo verdiren bu diyeti düzenli uyguladığınızda hedeflediğiniz kiloya kolayca ulaşabilirsiniz.

Bahar diyetini uygulamaya niyetliyseniz ilk günü su içmeye başlayarak geçirmelisiniz. Sabahleyin gözünüzü açtıktan 10 dakika sonra bir bardak kadar ılık su içip, kahvaltı yapmadan 15 dakika önce yine 1 bardak ılık su içmelisiniz.

bahar mevsimi

bahar mevsimi

Kahvaltı, öğle ve akşam öğünlerinin saatlerini kesinlikle geçirmemelisiniz. 1 günde en fazla 3 ara öğün yapmalı, bu öğünleri de normal öğünlere göre daha hafif tutmalısınız. Bahar diyetini yapmanın en önemli avantajı zayıflama sürecinde hızlı sonuç vermesidir.

Doğru ve sağlıklı yiyeceklerle kilo vermenize yardımcı olan bahar diyeti, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri vereceğinden kendinizi aç hissettirmeyecektir. 

bahar diyeti ile zayıflama

bahar diyeti ile zayıflama

ÖRNEK BAHAR DİYETİ LİSTESİNDE NELER VAR?

KAHVALTI:

2 yumurta ya da 4 yumurta akı (yağsız)

Ya da 1 porsiyon yoğurt gibi probiyotik gıda

1 adet meyve

1 fincan kadar yeşil çay

ÖĞLE YEMEĞİ:

Balık, kümes hayvanları ya da yumurta gibi serbest proteinlerle sınırsız seviyede sebze

ya da 1 probiyotik besin.

1 fincan yeşil çay

AKŞAM YEMEĞİ:

Tavuk ya da balık

Sınırsız arındırıcı sebzeler

1 fincan yeşil çay

ATIŞTIRMALIK MENÜSÜ:

2'nci meyve porsiyonu

2'nci probiyotik porsiyonu

EK MENÜ:

1 porsiyonluk salata ya da pişirmek için 1 ila 2 çorba kaşığı sağlıklı yağ.

bahar diyet listesi

bahar diyet listesi

BAHAR DİYETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Gün içerisinde 1 tane haşlanmış yumurta, tavuk veya balık eti tüketilmelidir.

- Posa miktarı bol, tok hissettiren baklagiller diyete en kolay adapte olan yiyeceklerdir. Haftanın 2 günü muhakkak baklagil yemelisiniz. (Geç saatlerde yememelisiniz, aksi halde hazımsızlık yaşayabilirsiniz.)

- Bahar diyetinde göze çarpan en önemli detay tarçınlı sudur. Metabolizmayı iki kat daha hızlı hareketlendiren tarçınlı suyu 1,5 litrelik suya 3 tane çubuk tarçın atarak hazırlayabilirsiniz. Ardından yarım ya da tam limon sıkmalı ve yarım dilim yeşil kabuklu elma koymalısınız.

Maydanoz zayıflatır mı? Zayıflamak için maydanoz nasıl tüketilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Maydanoz zayıflatır mı? Zayıflamak için maydanoz nasıl tüketilmeli?
Evleriniz bahara hazır mı? 4 adımda evinizi bahara hazırlayın

İLİŞKİLİ HABER

Evleriniz bahara hazır mı? 4 adımda evinizi bahara hazırlayın

BİR YORUM YAPIN 0