Doğru beslenme ile 2 ayda 10 kilo zayıflamak mümkün!

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğbanur Şaşmaz, insan sağlığına uygun olmayan diyetlerin uygulanmasını yeniden kilo olarak geri döneceğini ve bu tür diyetlerden uzak durmak gerektiğini söyledi.

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla beraber özellikle de kadınlarda fit olma ve kilo verme isteği çoğalıyor. Durum böyle olunca yeni yeni çıkan diyetler, bilinçsiz bir şekilde uygulanabiliyor. Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğbanur Şaşmaz,  konuyla ilgili sağlıklı zayıflama yolu olarak doğru beslenmeyi vurguladı.

Ketojenik diyetlerin moda olduğuna değinen Şaşmaz, "Bu tip diyetler ilk başlarda kilo verdirebiliyor ama ileriki zamanlarda sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor ve tıkanma yaşanıyor. Tekrar kilo verilmesi için kontrollü bir uzman eşliğinde devam edilmesi daha doğru. Bilinçsizce ve evde kendi kendine yapılmamalı. Sadece proteinle veya sadece sebze ile zayıflama olamaz. Tek tip bir beslenme düzeni işe yaramaz. Bu vücudu tıkar, metabolizmayı yavaşlatır ve kilo vermeyi zorlaştırır. Vücudu şaşırtmak ve bir süre sonra yeni beslenme tipine geçmek gerekiyor." dedi. 

2 AYDA 10 KİLO VERMEK MÜMKÜN!

2 ay boyunca düzgün ve kaliteli beslenme ile 10 kilo verilebileceğini açıklayan Şaşmaz, sözlerine şunları da ekledi:

"Bunun için hayatımıza 2-3 gün spor sokmalıyız. Spor dolaşımı hızlandırıp kilo vermeye ve sıkılaşmaya yardımcı olur. Çok ağır spor yapmaya da gerek yok. 30 dakikayı geçecek şekilde hafif tempolu yürüyüşler yeterli olacaktır. Ayrıca kişinin klasik beslenme tipini değiştirmesi ve vücudunun düzenini bozması gerekiyor. Yediğimiz meyveleri bile değiştirerek kilo verebiliriz. Örneğin kahvaltınızı yulafla yapıp kilo veremiyorsanız bunu zeytin peynire döndürün. Sürekli protein ağırlıklı besleniyorsanız biraz sebze yemeye başlayın. Her öğün aynı yiyecekleri tüketmeyin. Bu sayede metabolizma hızlanabilir. Bize hem 2 ay boyunca uygulayabileceğimiz hem de aç kalmayacağımız diyetler gerekiyor ki bu sürede 10 kilo verebilelim. Bu sürede porsiyonların küçültülmesi de büyük önem taşıyor."

Hülya Avşar dua etmeden sahneye çıkmıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Avşar dua etmeden sahneye çıkmıyor!

BİR YORUM YAPIN 1

Münevver 2 yıl önce

Güzel yazı