Mide botoksu nedir? Mide botoksu nasıl yapılır?

Vücudun belirli bölgelerinde biriken yağ birikintileri estetik açıdan sarkıntılara neden olarak çirkin bir görünüme neden olur. Görünüşünden memnun olmayan ve bu fazlalık kilolarından bir an evvel kurtulmak isteyen kadınlara ilaç gibi gelecek yeni yöntem geliştirildi! Mideye uygulanacak ufak dokunuşlarla incecik bir bedene sahip olmanızı sağlayacak mide botoksuna dair bilinmesi gerekenleri Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar anlattı.

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kusursuz güzellikteki bir vücuda sahip olup incelmek isteyen kadınlar, bunun için çeşitli diyet ve egzersiz hareketleri uygulayabiliyor. Kimileri bu yöntemlerden olumlu sonuçlar elde ederken, kimileri vücutlarını tanımadan uyguladıkları zayıflama yöntemleri ile hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Ancak üzülmeyin! Bununda bir çaresi var...Gelişen teknolojiyle beraber son dönemlerin popüler zayıflama yöntemi haline gelen mide botoksu, fazlalık yağları yakarak kilo verme imkanı sağlıyor. 

MİDE KÜÇÜLTEN İNANILMAZ DİYET İÇİN TIKLAYIN

mide botoksu nedir?

mide botoksu nedir?

'Botoks'u günümüzde genellikle estetik alanında uygulanan bir yöntem olarak bilsek de, yeni geliştirilen mide botoksu ile hedeflenen kiloya düşmek imkansız değil. Peki mide botoksu nedir? Mide botoksu gerçekten işe yarıyor mu? Mide botoksu yaptırmak isteyenler nelere dikkat etmeli? İşte mide botoksuna dair tüm bilinmesi gereken ayrıntılar...

MİDE BOTOKSU NEDİR? MİDE BOTOKSU NASIL YAPILIR?

mide botoksu nasıl yapılır?

mide botoksu nasıl yapılır?

Ülkemizde Fast-food tüketiminin artmasıyla yaygınlık gösteren obezite sorunu, günümüzde pek çok kişinin hayatını tehlikeye atmaktadır. Bu hastalıktan kurtulmak isteyenlere umut ışığı olan ve obezitenin tedavisi için kullanılan mide botoksu, endoskopik yöntemle midenin bazı bölgelerine botulinum toksini enjekte edilmesiyle gerçekleşir.

Botoks uygulanacak olan kişi ilk önce anestezi doktoru tarafından uyutulur. Daha sonra midenin çıkış yerindeki belirli yerlere endoskopi ile botoks enjekte edilir. Bu enjekte sonrasında midedeki bazı kaslar kasılma özelliklerini yitirerek dolgunluğunu uzatır. Yaklaşık 20 dakika süren mide botoksu, uygulama sonrasında herhangi bir ağrı, sızı ya da bulantı şikayetleri göstermeden kişinin günlük rutinine devam etmesini sağlar.

MİDE BOTOKSUNU HERKES YAPTIRABİLİR Mİ?

Mide botoksunu kimler yaptırabilir?

Mide botoksunu kimler yaptırabilir?

Vücut kitle endeksi 35'ten az olan kişilere uygulanabilir olan bu yöntemde 45 üstü etki göstermeyebilir. Ağızdan girilerek uygulanan endoskopik yöntemde mide botoksu uygulanırken bir kesi yapılmaz.

İşlem sonrası ortalama 6 ila 8 ay arası etkisini görebileceğiniz bu uygulamanın çok ciddi bir yan etkisi yoktur. Eğer botoksa karşı alerjiniz varsa olan rahatsızlığın iyileştirilmesi ile botoks enjeksiyonu tedavi yapılabilir.

MİDE BOTOKSUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELER?

mide botoksu işe yarıyor mu?

mide botoksu işe yarıyor mu?

Operasyon sonrası yeniden kilo problemi yaşamak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta beslenmelerine dikkat etmeleridir. Enjeksiyon ve diyet yaptıktan sonra 5 -6 ayda yaklaşık 10 ila 20 kilo verilebilir.

Çağımızın en tehlikeli hastalığı olan obezite pek çok kronik rahatsızlığı tetikleyebilmektedir. Ancak uygulanabilir mide botoksu ile fazla kiloları verebilir daha sağlıklı yaşam koşullarına sahip olabilirsiniz. Mide botoksu yöntemi ile zayıflayan pek çok kişi arasında ünlü isimlerde vardı...

SAFİYE SOYMAN MİDE BOTOKSU İLE KİLO VERMİŞTİ!

Kilo vermek için mide botoksu yaptıran ünlü şarkıcı Safiye Soyman, ameliyattan korktuğu için mide botoksu yaptırarak 20 gün kadar bir sürede 4 kilo birden vermişti. Soyman, ''Yeme isteğim kesildi. Yiyorsun ama yediklerinin 4’te birini. 67 kiloydum, 63’e düştüm. Ortalama 20 günde 4 kilo verdim. Hedefim 55 kilo olmak. '' ifadesinde bulunmuştu.

safiye soymanın kilolu ve zayıf hali

safiye soymanın kilolu ve zayıf hali

İftarda kilo almamanın yolları neler? İftarda en sık yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

İftarda kilo almamanın yolları neler? İftarda en sık yapılan hatalar

BİR YORUM YAPIN 0