Hünnap yiyerek kilo verme yöntemi! Hünnap nedir, çayı zayıflatır mı?Hünnap sirkesinin faydaları

'Ölümsüzlük meyvesi' olarak da adını duyduğumuz muhteşem bir enerji kaynağı olan Hünnap meyvesi, tepeden tırnağa kadar her alanda çok faydalı! Sonbaharda olgunlaşan Hünnap meyvesi ile kilo verme sırrını biliyor muydunuz? Metabolizma hızlandıran Hünnap çayı nasıl yapılır? Hünnap meyvesi nedir, hünnapın faydaları neler? Hünnap sirkesi ne işe yarar? Hünnap meyvesinin diyette şaşırtıcı faydaları...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Cehrigiller familyasından günümüze kadar uzanan Hünnap meyvesi, normalde 4-5 metre kadar bir yüksekliğe çıkabilen ağaçta dikenli dal özelliğine sahiptir. Sonbahar mevsiminde olgunlaşmaya başlayan Hünnap meyvesi, görünüm olarak iğdeye benzerliğiyle dikkat çekiyor. Hem sağlıklı hem de kilo vermeye yardımcı olan Hünnap meyvesi sayesinde zararsız ve doğal yollardan sağlıklı beslenme gerçekleştirebilirsiniz. İnce ince kabuğumsu bir meyve olan Hünnap Çin ülkesinde en çok tüketilen meyveler arasındadır. Kalori değeri oldukça az olan Hünnap'ı diyette beslenme listenize ekleyebilir, fit bir görünüm elde edebilirsiniz. A, C vitamini bakımından zengin olan Hünnap, zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra diyette spor yapanlara da olumlu etkiler sunuyor. Peki diyette Hünnap meyvesi nasıl yenir? Karışık meyveli Hünnap çayı nasıl yapılır? Hünnap meyvesinin yararları neler?

HÜNNAP DİYETİ! HÜNNAP NASIL ZAYIFLATIR? HÜNNAP NEDİR, FAYDALARI...

hünnap diyette yenir mi

hünnap diyette yenir mi

Enerji deposu sağlayan Hünnap meyvesi görünüşte küçük gibi dursa da faydası bakımından oldukça büyüktür. Hazım sorunu görmeyeceğiniz hünnap meyvesi tüketiminde olgun iken yenildiğinde vitamin, kalsiyum, magnezyum ve fosfor ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor.

Bilhassa zayıflamak için düzenli spor yapan kimselerin tükettiği Hünnap, aynı zamanda düşen enerjiyi geri toplamak için antrenman sonrasında yeniyor. Vücuda olan faydaları saymakla bitmediği gibi kabızlık derdiyle karşı karşıya olan kimseler için ilaç niteliğinde bir mucize! 

Antioksidan bakımından değerli bir besin olan Hünnap, karaciğer sıkıntılarından kansere kadar çeşitli hastalıkların dermanı haline geliyor. Manav, pazar ya da aktarlardan bulabileceğiniz Hünnap meyvesinin tüketimi ise oldukça kolay! İster çiğ bir şekilde elinizde ısırarak ister reçel halinde kahvaltılarda ister de çay formunda tüketebilirsiniz.

HÜNNAP KAÇ KALORİ? HÜNNAP ÇAYI İLE NASIL ZAYIFLANIR?

Hünnap kaç kalori? Hünnap çayı

Hünnap kaç kalori? Hünnap çayı

1 Porsiyon yani 4 tane Hünnap meyvesinin kalori olarak 47 kaloriye tekabül ettiği meyve Ender Saraç gibi ünlü uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Hünnap meyvesini kurutarak elde edeceğiniz Hünnap çayı ile kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Hünnap çayını evde yapmak için...

MALZEMELER: 1 kilogram hünnap, çubuk tarçın, 1 tane limon, 1 tane dilimlenmiş armut, yarım çay kaşığı taze zencefil.

YAPILIŞI: Tencereye dökeceğiniz üç litre suyu kaynattıktan sonra zencefili koyun. Ardından armudu ve tarçın kabuklarını ilave edin. Limon ile Hünnapı da koyduktan sonra 3 saat kısık ısıda kaynamaya bırakın. Karışımı güzelce süzünce  biraz soğutup cam şişeye koyun. Bu şekilde uğraşmak istemiyorsanız Hünnap çayını hazır halde de tüketebilirsiniz.

HÜNNAP ÇAYI TARİFİ (VİDEOLU):

HÜNNAP SİRKESİ NASIL YAPILIR? HÜNNAP SİRKESİNİN FAYDALARI

Hünnap sirkesinin faydaları

Hünnap sirkesinin faydaları

Diyette metabolizma hızlandırmaya yardımcı olacak Hünnap sirkesi ile diyetinizi destekleyebilirsiniz. Doktor onayı almadan uygulamamanız gereken diyet kürleri arasında Hünnap sirkesini de göz önünde bulundurmalısınız. İşte metabolizma hızlandıran Hünnap sirkesi tarifi...

HÜNNAP SİRKESİ NASIL YAPILIR? EVDE TAZE HÜNNAP SİRKESİ TARİFİ

taze hünnap sirkesi tarifi

taze hünnap sirkesi tarifi

MALZEMELER:

500 gram taze hünnap
2 litre su
1 çay bardak sirke
1 tatlı kaşığı doğal tuz

HAZIRLANIŞI:

Hünnap meyvelerini güzelce ezdikten sonra cam kavanozun içine yerleştirin. Üstüne sirke, su ve tuzu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Karıştırma işlemine her gün düzenli olarak devam edin. İşte sirkeniz hazır!

Hünnap tohumu çimlendirmesi nasıl yapılır? Saksıda hünnap bitkisi nasıl yetişir? Hünnap bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Hünnap tohumu çimlendirmesi nasıl yapılır? Saksıda hünnap bitkisi nasıl yetişir? Hünnap bakımı
En çok aranan un kurabiyesi tarifi! Üç malzemeyle un kurabiyesi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En çok aranan un kurabiyesi tarifi! Üç malzemeyle un kurabiyesi nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Yorumcu 4 yıl önce

Hünnap'ın pazar ihtiyacı mı hasıl oldu.

Toplam 4 beğeni