Düz sırt nedir, sırtın dümdüz olması için egzersizler! Oklava ile sırt yağları nasıl gider?

Bölgesel zayıflamada uygulanan egzersiz hareketlerine baktığımızda göbek eritme ve sırt yağlarını eriten hareketlerin daha çok araştırıldığını görüyoruz. Sizde sırtınızdaki yağlardan şikayetçiyseniz sırt yağlarını eritmeye yarayacak hareketler işinizi görecektir. Peki sırt yağlarından nasıl kurtulunur, sırt yağları için evde egzersizler! Sopa hareketi ne işe yarar?

Vücudun genel görünümüyle ilgili en çok şikayet edilen yerlerdeki yağların birikmesi ile uygulanmaya başlanan bölgesel zayıflama hareketleri, sadece o bölgeyi çalıştırmaya yaradığı için oldukça etkili sonuç vermektedir. Bölgesel zayıflama hareketleri arasında başta göbek eritme, bel inceltme, sırt yağlarını eritme ve bacak inceltme gibi başlıklar aratılır. Fiziksel görünümünün ince olmasına ve sağlıklı kilo vermeye dikkat eden kişiler fazlalık yağlarından kurtulmak için istikrarlı bir şekilde evde spor hareketlerine devam etmelidir. Vücudun farklı alanlarında birikebilen bu yağlanmalarda özellikle de sırt ve göbek yağlanmaları estetik açıdan çok göze çarpar. Kişinin kendine olan özgüvenini yitirmesine sebep olan bu durumu çözmek imkansız değil. Sırt yağlarından kurtulmak ve fit görünmek için tercih edebileceğiniz spor egzersizlerini haberin detaylarından öğrenebilirsiniz.

SIRT YAĞLANMASI NEDEN OLUR? SIRT BÖLGESİNDE YAĞLANMA

Sırt yağları nasıl eritilir?

Sırt yağları nasıl eritilir?

TIKLA OKU: EVDE GÖBEK ERİTME HAREKETLERİ

Sadece sırtta değil bedenin farklı yerlerinde kilo almaya bağlı olarak görülen yağlara genelde kasların bulunduğu bölgelerde daha yaygın rastlanır. Beslenmenin sağlıklı bir şekilde yapılmaması ve durağan bir gün geçiren kimselerde kolaylıkla oluşabilecek yağlanmalar er ya da geç fark edilir duruma gelecektir. Sırttaki yağların birikmesi bir süre sonra kıyafet seçiminde sıkıntı oluşturacağı için kadınların takılabileceği bir durumdur. Peki sırt yağlarından kurtulmak mümkün mü? Elbette! İşte sırt yağlarını eritmenin yolları...

SIRT YAĞLARINDAN NASIL KURTULUNUR? EVDE SIRT VE KOL ALT YAĞLARI ERİTEN EGZERSİZLER

Evde sırt yağları egzersizleri

Evde sırt yağları egzersizleri

TIKLA OKU: EVDE BACAK İNCELTME HAREKETLERİ

- DİRSEK KAVUŞTURMA

Göğüs ve omuz bölgelerinin aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olacak olan bu harekette kollar omuz hizasında avuç içlerini yukarı bakacak gibi yanlara açılmalı.  90 derecelik dik açıda dirsekleri kırarken bir yandan da göğüste birleştirin. Dirseklerin ortak buluşma noktası göğüstür. Hızlı davranmadan ilk pozisyon şekline dönüp 10 defa uygulayın.

- KÜREK ÇEKME

Dizlerin hafif kırılması ile yere sağlam basarken karındaki kasları destekleyin. Kolları aşağı sarkıtınca kürek çekiyormuş gibi dirsekten kırıp geri çekin. Sonrada aşağı itin. Bu hareketi 10 kez yapın.

SIRT BÖLGESİ OKLAVA İLE NASIL ZAYIFLANIR? OKLAVA İLE SIRT HAREKETLERİ

oklava ile zayıflama! oklava ile sırt hareketleri

oklava ile zayıflama! oklava ile sırt hareketleri

TIKLA OKU: EVDE KALÇA KÜÇÜLTME EGZERSİZLERİ

Halk arasında merdane olarak da geçen oklava, mutfakta yemek yaparken sıklıkla kullandığımız gereçlerden biridir. Genelde baklava açmak için kullandığımız oklavayı bu defa kilo vermek için kullanacağız! Nasıl mı? İşte böyle...

Oklavayı bel hizasında arkanıza geçirin. Elinizle oklavayı arkada tutarken kolları yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Biraz zor bir hareket olan bu sırt eritme hareketinde ellerin açık olmamasına dikkat edin. 10 kez tekrarladıktan sonra bir 10 tekrarlık set daha yapılabilir.

BEL VE SIRT YAĞLARINI ERİTMENİN YOLLARI!

BEL VE SIRT YAĞLARI NASIL GİDER?

bel ve sırt yağları nasıl eritilir?

bel ve sırt yağları nasıl eritilir?

TIKLA OKU: EVDE BASEN ERİTME HAREKETLERİ

Genelde kadınlar en çok göbek çevresindeki yağlardan şikayet eder. Ancak sırt ve bel bölgesindeki yağlanmalar da sağlığınızı riske atabilir ve sevdiğiniz kıyafetleri giymenize engel olabilir. Sizler için bel ve sırt bölgesindeki yağlardan kurtulma yollarını araştırdık.

BOL MEYVE SEBZE TÜKETİN

Diğer diyet türlerinde olduğu gibi bu diyette de sebze ve meyveyi sıkça tüketmelisiniz. Çünkü bu besinler içerdiği lif sayesinde uzun süre tok kalmanızı ve metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Ara öğünlerinizde taze sebze ve meyveler tüketebilirsiniz.

YAŞAM TARZINIZDA DEĞİŞİKLİKLER YAPIN

Sağlıklı ve fit bir beden istiyorsanız günlük yaşantınızda da değişiklikler yapmanız gerekiyor. Güne yürüyüşle ya da sizi çok yormayacak egzersizlerle başlayabilirsiniz. Vücuttaki toksinlerin atılması için susuz kalmamaya özen göstermelisiniz. 

Protein beslenme

Protein beslenme

PROTEİNLİ GIDALAR TÜKETİN

Bel ve sırt bölgesindeki yağlardan kurtulmak için sağlıksız beslenme alışkanlığınıza son vermelisiniz. Doymuş yağlar, işlenmiş gıdalar ve şeker ilaveli besinlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Ana öğünlerinizi kuru yemişler, tam tahıllar, taze etler, az yağlı sütler ve süt ürünleri gibi besinlerle yapmalısınız.

EGZERSİZ YAPIN

Fiziksel hareketlilik bel ve sırt yağlarından kurtulmanın en etkili yoludur. Koşma, bisiklet ve dans gibi egzersizler sırt ve bel bölgesindeki yağları yakmanıza yardımcı olacaktır. 

YAĞ YAKICI KREMLERLE MASAJ YAPMAK ZAYIFLATIR MI?

Masaj yapmak zayıflatır mı? Yağ yakıcı krem

Masaj yapmak zayıflatır mı? Yağ yakıcı krem

Yağ hücrelerini ve kasları çalıştıran etkili bir masaj elbette profosyonel kişilerde yapıldığında etki göstermektedir. Alerjik bünyesi olmayan kimseler için kullanılması tavsiye edilen yağ yakıcı kremler, sırt bölgesine rahatlıkla uygulanabilir. Ancak masaj esnasında ters harekette bulunulmamasına çok dikkat edin.

Hangi çerezde kaç kalori var? Kuruyemiş kilo aldırır mı? Kilo aldıran kuruyemişler

İLİŞKİLİ HABER

Hangi çerezde kaç kalori var? Kuruyemiş kilo aldırır mı? Kilo aldıran kuruyemişler

BİR YORUM YAPIN 0