Canan Karatay'dan mercimekli ekmek tarifi! Kilo aldırmayan ekmeğin sırrı...

Gündelik yaşantısı içerisinde ekmek yemeden karnını doyuramayan kimselerin evde özel olarak yapabileceği tariflerle hem sağlık hem de form korunabilir. Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, kilo aldırmayan diyet mercimekli ekmeğin tarifinin sırrını verdi. Hem lezzetli hem de doyurucu özelliğiyle tüketilebilir olan mercimekli ekmeğin yapımı çok basit! İşte kilo aldırmayan ekmek tarifi...

Gündelik yaşantısı içerisinde ekmek yemeden yapamayanlar için diyet programı oldukça zorlu bir süreç olabilir. Karbonhidrat değeri yüksek olan ekmek türü diyette en fazla 1-2 dilim kadar tercih edilmelidir. Beyaz ekmeğin kesinlikle diyette tüketilmemesi gerektiğini öneren diyetisyenler un kullanmadan yapılan sağlıklı besinlerin tercihini de uygun görüyor. İşte tam da bu noktada Canan Karatay'ın unsuz ekmek tarifi rağbet görüyor! Sağlıklı ve doğal yollarla kilo aldırmayan tarifleri sizde evinizde uygulayarak formunuzu koruyabilirsiniz. Zayıflamak isteyenler için en çok aratılan ekmek tariflerinden biri olan mercimekli ekmeğin tadı hem çok hoş hem de sağlıklı! 

TIKLA OKU: EKMEK YEMEDEN 1 AYDA KAÇ KİLO VERİLİR? EKMEK DİYETİ

CANAN KARATAY'DAN ZAYIFLATAN MERCİMEKLİ EKMEK TARİFİ!

Canan Karatay

Canan Karatay

MALZEMELER:

2 su bardağı kırmızı mercimek,
4 tane yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
100 gram peynir,
İnce kıyılmış maydanoz,
1 yemek kaşığı çörek otu,
1 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI:

Yukarıda bahsedilen miktardaki kırmızı mercimekleri ılık suda akşamdan güzelce ıslatın. Mercimeklerin suyunu iyice süzdükten sonra mercimekleri robottan un ufak olana kadar çekin. Kasede yoğurdun içine 2 paket kabartma tozu ekleyin. Mercimekleri, çırpılmış yumurtaları, yoğurt, zeytinyağı, maydanoz, çörek otu ve küçük doğranmış peyniri içi  çukur kasede birleştirin.

Kek hamuru alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırın. 25-45 cm ölçüsündeki önceden yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirin. Ilıyınca dilimlere kesip afiyetle tüketin.

KARATAY'DAN MERCİMEKLİ DİYET BÖREK TARİFİ!

Canan Karataydan mercimekli börek tarifi

Canan Karataydan mercimekli börek tarifi

MALZEMELER:

2 su bardağı kırmızı mercimek

3 su bardağı su

Yarım kaşe beyaz peynir

4 yemek kaşığı yoğurt

1 tutam maydanoz

1 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI:

2 su bardağı miktarındaki mercimeği, 3 su bardağı kadar suyla suyunu çekene kadar güzelce haşlayın. Altını kapatıp haşlayınca 1 çorba kaşığı tereyağ ilave edip karıştırın. Ilınan mercimeğe 2 yumurta, 4 yemek kaşığı ev yoğurdu, sulu olmayan haliyle de yoğurt sadece 1 çay kaşığı karbonat ile sevilen baharatları karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. İşte bitti bile...

DİYETTE HANGİ EKMEK TÜKETİLEBİLİR?

Zayıflamak isteyen kimselerin en son tercih etmesi gereken ekmek türü tost ekmeğidir. Nedeni ise daha uzun vadede tazeliğini koruyabilmesi için şeker ve katkı maddesini bulundurmasıdır. En sağlıklı ekmek çeşidi ise tahıl bulunduran ve %100 buğday unundan ibaret olan ekmek türüdür. 

Siyah t-shirtler için kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Siyah t-shirtler için kombin önerileri

BİR YORUM YAPIN 1

takavit 3 yıl önce

kelle paca kelle paca kelleci hulleci seni seniiii

Toplam 2 beğeni