Doğru bakım için bunları yapın

Doğru bakımı uygulayabilmek ve ürünler kullanmak için cilt tipinizi bilmenizde fayda var.

Sağlıklı bir cilt tipine sahip olmak için farklı farklı ürünler kullanırız. Ne yazık ki etraftan duyduğumuz bir çok bilgi ya da her kişi de farklı etkiler gösteren ürünler kullanmak doğru değil.

Kişi ilk önce kendi cildine uygun ürünleri bulmak için deneme - yanılma yöntemi ile değil de bir uzmana mutlaka danışmalıdır. Yağlı, sivilceli ve hassas bir cildiniz var ise bu konuya oldukça önem göstermelidir. 

Cilt tipine göre kullanabilecek ürünler nasıl olmalıdır?
 

Normal cilt: Görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz  ve problemsiz ciltler; Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendiriciler kullanmalıdırlar. 



Karma cilt: Alın, burun ve çene yağlıdır. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır. Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve gerekiyorsa göz çevresi için krem kullanabilirler.


Kuru cilt: İnce bir üst deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı ciltde sahiptirler. Görünümü mattır, çabuk kırışır. Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maskeler kullanabilirler.



Yağlı cilt: Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açık bir cilt tipi. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maskeler yapabilirler.





 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0