Kışa girmeden kendinizi bakıma alın!

Kışa girmeden önce cildinizin bakıma ihtiyacı olacaktır. Mevsim değişikliği saç dökülmesine ya da cilt sorunlarına neden olabiliyor...

Mevsim değişimlerinde kendinize daha çok özen göstermelisiniz. Saçlarınız dökülebilir, cildiniz kuruyabilir... İşte kışa girmeden kendinizde uygulamanız gerekenler:

Cildinizi nemli tutun

Cildinizin nem dengesi oldukça önemlidir. Vücudunuzu her gün nemli tutmaya çalışın. Özellikle banyodan sonra nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmeyin. Güne nemlendiri sürmeden başlamayın. 

Peeling yapın

Bilgisayar başında oturmaktan, dirseklerini sürekli masaya dayamak dirsekleri sertleştirir ve karartır. Düzenli olarak dirseklerinize peeling uygulayın ve her gün nemlendirici krem sürün.

Ayak bakımına özen gösterin

Kış mevsiminde özellikle ayaklarınıza daha çok özen göstermelisiniz. Çorap içinde uzun süreli havasız kalan ayaklarınız için bakımı ihmal etmeyin. Ayak kokusunu önlemek  için çorabınızı girmeden ayaklarınıza bebek pudrası sürün.

Saçlarınıza bakım yapın

Boyalı ve yıpranmış saçlarınızı asla ihmal etmeyin. Saçlarınıza maske uygulayabilir ya da şampuanınıza çam terebentin yağı karıştırarak kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0