Buzu yüzünüze sürerseniz...

Aşırı soğuk ve aşırı sıcak cildimize zarar verir ama buzun cildimize zararından ziyade çok fazla faydası vardır.


Buz küplerini doğal bir cilt toniği olarak kullanabilirsiniz.

Buz küpünü makyaj yapmadan evvel cildinize masaj yaparak uygularsanız eğer, gözeneklerinizi küçülterek makyaj için uygulayacağınız fondötenin pürüzsüz görünmesini sağlar.

Ayrıca buz küplerini naturel bir makyaj malzemesi olarak da kullanabilirsiniz. Eğer çok aceleniz var ve evden makyaj yapmadan çıkmanız gerekiyorsa, tülbent gibi bir bezin içine bu küplerden koyup, cildinize uygularsanız cildinizin doğal olarak canlı olmasını sağlamış olursunuz.



Aynı zamanda buz, yaşlılık belirtisi olan cilt kırışıklıkları içinde birebirdir. Buz küpleriyle yaptığınız cilt masajları hem cildinizin tazeliğini korur, hem de kırışıklıklarınızın oluşmasını engeller.

Buzun bu şekilde faydalarının olduğu gibi zararlarıda vardır. Buzluktan çıkarılan buz damarlarınızı çatlatacağından dolayı, buzu direkt buz dolabından çıkarır çıkarmaz cildinize uygulamayınız, ilk soğunu atmasını bekleyip öyle uygulayınız.

Ayrıca buzu  kullanırken, bir tülbentin içine koyarsanız masaj yapmanız daha kolay olacaktır. Buzu cildinize uygularken çok kalmamasına özen gösteriniz.

Cilt neden kırışır?

İLİŞKİLİ HABER

Cilt neden kırışır?

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0