Makyajda toz ürünlere veda edin!

Makyajın yeni gözdesi olan likit aydınlatıcılar nasıl kullanılır ve hangi cilt tipi tercih etmelidir?

Aydınlatıcılar makyajda en çok tercih edilen ürünler arasında yerini aldı. Aydınlatıcı yüzün tepe bölgesi olarak bilinen kaş altı, elmacık kemiği üstü, burun ucu ve dudak üstüne uygulanan bir makyaj yöntemi biliyorsunuz. Bu yöntemle siz de yüzünüzü daha çıkık ve canlı gösterebilirsiniz. 

Doğal ve abartılı makyajın en çok tercih edilen ürünü olan aydınlatıcılar şerit halinde yoğun olarak sürülmesi doğallıktan uzaklaştırıyor. Fakat yine de kullanacaksanız; Aydınlatıcının cildin doğal ışıltısı olarak görünmesi için likit yapıdaki aydınlatıcılar tercih etmelisiniz...

Likit aydınlatıcılar, makyajdan önce ya da makyajdan sonra kullanılabilir. Günlük makyajlarda aydınlatıcıyı ince bir şekilde tüm yüze uygulamak, cildin kendi parlaklığı gibi görüneceği için daha doğal durur.

Likit aydınlatıcıları uygularken, sünger ya da parmak uçları kullanılabilir. Ürünü parmak uçlarıyla yaymak ürünün vücut ısısıyla birleşmesini sağladığı için daha doğal durur. Likit aydınlatıcıları kuru cilt tipleri özellikle tercih etmeli. Çünkü pudra yapıdaki aydınlatıcılar kuru ciltte pul pul kurumuş gibi görünebilir. Bu yüzde kuru ciltli kişilerin pudra ürünlerde uzak durması gerekir.

Karma ve yağlı cilde sahip kişiler aydınlatıcılarda pudra yapıda olanları tercih etmeli. Yağlı cilde sahip kişiler bir de likit ürün kullanırsa yüzleri olduğundan daha yağlı görünür.

BİR YORUM YAPIN 0