Bu besinler cildin doğal güzelliğini koruyor

Canlı, parlak ve sağlıklı bir cildin sırrı doğru beslenmedir. Kozmetik ürünlerine yüzlerce para vermek yerine sebze ve meyvelerle doğal güzelliğinizi koruyabilirsiniz.

İşte doğal güzellik için tüketilecek 6 besin:

1. Avokado

Avokado cilt kuruluğu için birebirdir. İçeriğindeki lutein, glutathion gibi antioksidanlar ile cilde canlılık ve parlaklık kazandırır. Aynı zamanda deriyi korur ve yıpranmış, zarar, görmüş deriyi iyileştirir.

2. Pancar

Renksiz ve solgun cildin çözümü pancardır. Pancar, yüzdeki kılcal damarların duvarlarını güçlendirir ve cildin canlı kalmasını sağlar.

3. Maydanoz

Salataların olmazda olmazı maydanoz, içeriğindeki antioksidan ve C vitamini etkisiyle cildin genç kalmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olur.

4. Havuç

Bol miktarda A vitamini içeren sivilceler için birebirdir. Havuç aynı zamanda sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için gereken fosforu içerir.

5. Elma

Elma, cildi destekleyen E vitamini ve folik asidi içerir. Bu sayede cildin berraklaşmasına yardımcı olur.

6. Ispanak

Ispanak, brokoli, kereviz gibi yeşil saplı sebzeler, cildin esnek kalmasını sağlayan C vitaminini içerir. Aynı zamanda yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olan A vitamini, hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitaminin içerir.

Uyurken güzelleşmek mümkün mü?

İLİŞKİLİ HABER

Uyurken güzelleşmek mümkün mü?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

Tr21 6 yıl önce

Bu besin öğelerini yiyerek mi yoksa suyunu cikararak mi tuketiyoruz. Ornegin kilo vermek icin maydanoz suya koyularak kaynatilir sonra suyu içilir. Gelci biz ikisini de yapabiliriz. Ziyani yok dimi?

sevda 7 yıl önce

cildeki artik tuklerden nasil kurtuluruz