Makyaj uzmanları uyardı! Yok gibi makyaj...

Güzel görünmek için makyaj malzemesinin önemi kadar yanında kullanılan araç gereçlerde önemlidir. Konu hakkında makyaj uzamanları 5 önemli tavsiyede bulundu.

1. Ayna

En güzel ve en kaliteli makyaj malzemesini bile kullansanız uygulama esnasında en önemli yardımcınız aynadır. Makyaj yaparken mutlaka kenarları ışıklı yuvarlak ve ayaklı aynaları tercih edin. Aynaların kolay taşınma özelliği göz makyajını yaparken size kolaylık sağlayacaktır.

2. Önce göz makyajı

Ten makyajının ardından göz makyajı yapıldığında far veya rimel akabilir. Bu da hali hazırda yaptığınız ten makyajınızın bozulmasına neden olur. Ten makyajında düzeltmeler yapmakta kat kat ürün uygulayarak yapay bir görünüme kavuşmanıza neden olur. Bunun için ilk olarak göz makyajınızı yapın ardından ten makyajınıza geçin.

3. Makyaj fırçasının dağılmasının nedeni su olabilir

Makyaj fırçalarını yıkarken ucunu yıkamaya özen gösterin. Sapıyla bağlantı noktasına su kaçırdığınızda içindeki yapıştırıcının erimesine neden olabilirsiniz. Bu da fırçanın kıllarının kopmasına neden olur.

4. Yorgun olduğunuzda fazla makyaj yapmayın

Çoğu kişi yorgun görüntüsünü saklamak için bolca fondöten ve kapatıcıya başvurur.  Ancak bu sizi daha yorgun gösterir. Bunun yerine BB krem, açık tonlu bir allık ve dudak parlatıcısı tercih edebilirsiniz. Az makyaj sizi her zaman daha canlı ve sağlıklı gösterir.

5. Yok gibi doğal makyaj da aslında makyajdır

Son zamanlar hayli trend olan ve Alicia Keys gibi ünlü isimlerin öncülüğünü yaptığı  'no makeup', 'makyajsız' trendin tamamen makyaj malzemelerinden arındığını düşünmek doğru değildi. Çünkü her insanın cildi makyajsız o kadar güzel görünmez.

Çoğu insan bu konuyu büyüterek makyajsız güzel görünmek için cildine zarar veren bakımlara başvurur. Bunun yerine ince yapılı ürünler tercih ederek cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0