Sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler

Soğuk ve rüzgarlı havaların azalmaya başladığı şu günler cilt sağlığımız için önlem almanın tam zamanı.

Güneş lekesinin her yaşta görülebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahu Çiler Çıkım, özellikle yüz, omuz, sırt, göğüs, el dış kısımlarda ve açık tenli kişilerde görülen çillerle karışan bir tablo olduğunu söyledi. 

Dr. Ahu Çiler Çıkım, cilt sorunlarının başında gelen güneş lekeleri ve çillerin oluşmasını engellemek ya da artmasını önlemek için şu önerilerde bulundu:

Çocuklara ekstra koruma gerekir

Çocukların güneşten korunması çok önemlidir. Sıcak, rutubet ve ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için çocukların özellikle saat 11.00-16.00 arasında dışarıda bulunmaması gerekir. Koruyucu yağlar ve kremler güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmeli ve her 2 saatte bir, yüzdükten ya da terledikten sonra tekrarlanmalıdır. Çocuklara en az 30 koruma faktörlü güneş koruyucular kullanılmalı.

Ten açıldıkça önlem alınmalı

Güneşin zararlı etkilerinden en fazla beyaz tenliler, kızıllar ve hiç bronzlaşmayan ya da güneşe çıktıkça deri yanıklarıyla sonuçlanan cilt tipleri etkilenir. Bu nedenle açık tenli renkli gözlü kişilerin dikkat etmesi gerekir.

Cildimizi uzun süre genç ve sağlıklı tutabilmek için bu yöntemleri uygulayabiliriz:

- Günde en az 2 litre su içmek sindirim sistemi için çok faydalıdır. Hem cilde nem kazandırır hem de cildin kurumasını önler.

- Cildin neme ihtiyacı olduğu için yüzünüzü ılık suyla yıkayın, daha sonra cilt yapınıza uygun nemlendirici uygulayın.

- Stres sadece cilt için değil tüm vücut sağlığı için kötüdür. Bu nedenle stresten uzak durmaya çalışın, mutlu olun, böylece gözünüzdeki ışık ve cildiniz daha güzel olacak.

- Uyku sırasında tüm organlarımızın olduğu gibi cildimiz de dinlenir ve yenilenir. Günde en az 6-7 saat uyumaya çalışın.

- Düzenli egzersiz, dolaşımı artırır, cildin elastikiyetini artırarak kırışıklığı önler, yağ miktarını azaltarak tüm vücut sağlığına fayda sağlar.

- Sigara her organa zarar verdiği gibi cilt üzerinde de olumsuz etkilere sahip. Sigaradan kaynaklanan toksinler cildin kalitesini ve rengini olumsuz etkiliyor.

- Her zaman taze, işlenmemiş, uygun pişirilen gıdaları tüketmeye çalışın. Gıdalardan alınan vitamin, mineral ve proteinler cildin görünüşünü de etkiler.

Yüzünüzü süt buzları ile güzelleştirin

İLİŞKİLİ HABER

Yüzünüzü süt buzları ile güzelleştirin

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0