Kylie ruju tehlikesi!

Türkiye’de satışı olmayan ve orijinali 60 TL (17 dolar) olan Kylie Jenner rujlarının ‘çakma’ları internet ve tezgâhlarda 7 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre, geçen yıl 21 renkte ürettiği ve internet sitesi üzerinden satışa sunduğu ‘Kylie Lip Ki’ isimli rujlarla yeni bir trend başlatan ünlü TV yıldızı Kylie Jenner’ın kendi ismini taşıyan makyaj ürünleri satış rekorları kırıyor. 

Kylie’nin mat ve parlak likit rujlarının fiyatı 17 dolar, yani 60 TL. Kylie Jenner’ın kozmetik ürünleri Türkiye’deki makyaj bloger’ları ile genç kızların da yakın takibinde. Fakat bazı alışveriş siteleri Kylie Jenner ürünlerini orijinal fiyata yakımn pazarlarken, bazı sanal alışveriş sitelerinde ise oldukça ucuza satılıyor. Kylie Jenner’ın 17 dolara satışa çıkardığı yeni likit rujların Türkiye’deki ünlü alışveriş sitelerinde 7 TL ve 14.90 TL olduğu görülüyor. 

Ancak bu ürünlerin orijinal olup olmadığı henüz bilinmiyor. Makyaj bloger’larının sayfalarındaki takipçi yorumlarında ürünün sahtesini 6.50 TL’ye aldığını söyleyenler de var. Elip Topçu isimli bir Youtuber da ‘5 TL’ye Kylie ruju denedim’ adlı videosunda, ürünün Kylie Jenner ürünlerinin muadili olduğunu ve halk pazarından pazarcının ısrarı üzerine aldığını söylüyor. Bir başka Youtuber Esra Aydemir ise Kylie rujlarını Tahtakale’den 6 TL’ye aldığını belirtiyor. 

ÇAKMA RUJ DUDAĞINI YAKTI!

Geçtiğimiz yıl Kylie Jenner’ın taklit rujunu kullanan Avustralyalı bir kadın dudağında kimyasal yanıklar oluşmuştu. 28 yaşındaki Rosy Ferry ise bir internet sitesinden ucuza bulduğu Kylie farını kullanınca hayatının kabusa döndüğünü açıklamıştı. 

Sağlık Bakanlığı, güvensiz ürünlerin listesini geçen mart ayında açıklamıştı. Bu listeye göre denetlenen bin 198 kozmetik üründen 379’unun güvensiz, 606’sının ise ‘teknik düzenlemeye aykırı’ olduğu tespit edildi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0