Papatya suyuyla saç rengi açılır mı? En etkili papatya suyuyla saç açma tekniği

Yaz aylarında denize, havuza girmek ve güneş altında fazla durmak saçın rengini açar. Ancak siz saçlarınızı doğal yöntemlerle açmak istiyorsanız, bu yöntem tam da size göre... Saçını boyatamayanların, kimyasal alerjisi olanların saç açmak için tercih ettiği en doğal yöntemlerden biri papatya suyudur. Peki papatya suyuyla saç rengi açılır mı? İşte yöntemi:

Saç rengini değiştirmek her kadının, hayatının bazı dönemlerinde aklından geçmiştir. Fakat saç boyasının saça verdiği zarar oldukça büyüktür. Bunun yanında bir kere saç boyatıldı mı her zaman boyatmak gerekmektedir. Bu da saçın iyice yıpranmasına neden olmaktadır. Doğal yollarla saç rengini açmak mümkündür. Bu oldukça basit bir şekilde papatya suyu ile yapılabilen bir işlemdir. Papatya suyu ile saç rengi açma işlemi saçı yıpratmayacak bir işlemdir. Hem de boya gibi sürekli tekrarlanması gerekmez. 

papatya kurusu

papatya kurusu

Oryal nedir ve evde oryal nasıl kullanılır? Oryalle evde saç nasıl yapılır? Mavi toz açıcı...İLİŞKİLİ HABEROryal nedir ve evde oryal nasıl kullanılır? Oryalle evde saç nasıl yapılır? Mavi toz açıcı...

Papatya suyu saç rengi açmak bilinen en eski uygulamalardandır. Saçını boyatmak istemeyen kadınlar kimyasal ürünler yerine papatya suyunu tercih edebilir.  Bu uygulamanın yapılabilmesi için saçın daha önce boya işleminden geçmiş olmaması gerekmektedir. Çünkü boya kimyasal bir işlemdir. Uygulama oldukça basittir. Gerekli malzemeler sadece su ve kurutulmuş papatyadır. Papatya toplanıp güneşte kurutulabileceği gibi aktarlardan elde edilebilir.

Papatya nasıl kurutulur? Evde papatya kurutmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPapatya nasıl kurutulur? Evde papatya kurutmanın püf noktaları

PEKİ PAPATYA SUYU UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Bir avuç dolusu papatya kurusu ile en az 2 su bardağı suyu kaynatın. Su rengini saldıktan sonra 10-15 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan papatya suyunu saçınızın rengini açmak istediğiniz bölgelere uygulayarak güneşin altında ya da kurutma makinesi ile kurutun. Bu işlemin ardından saç yarım ve 1 tona kadar açılır. Daha iyi sonuçlar almak için işlemi 4-5 kez tekrar etmek gerekir. 

Evde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberiİLİŞKİLİ HABEREvde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberi

En etkili papatya suyuyla saç açma tekniği

En etkili papatya suyuyla saç açma tekniği

Papatya suyu saçın rengini açmanın yanı sıra dökülmesini engeller, dolgun gösterir ve saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar.  

Uygulama sonrasında, saç kuruduktan sonra papatya suyundan arındırmak için yıkamak gerekmektedir. Papatya suyunun saçta kalması saça zarar verebilir. Bu uygulama her gün yapılmamalıdır.

İki gün ara ile tekrarlanabilir. Ya da gün aşırı yapılabilir. İki gün arayla 2-3 hafta uygulandığında 3 tona kadar açılmış saç elde edilir.

Uygulamanın yaz aylarında yapılması tavsiye edilmektedir. Çünkü güneşin etkisini en çok gösterdiği zamanlar yaz aylarıdır. Pratik olarak spreyli bir şişeye alınarak, dışarı çıkmadan önce saçlara sıkılabilir.

İşte bu kadar!

BİR YORUM YAPIN 12

nisanur 8 ay önce

deneyen birileri lütfen görürse yorum yapabilir mi ?

Özlem 1 yıl önce

Sacimi siyaha boyadım boyamaz olsaydim yok boyle bir sacta dökülme simdi tekrar eski sacima dönmek istiyorum ve bunuda denicem inşallah olur

Toplam 1 beğeni

Aycan 1 yıl önce

Doğal saça etkili oluyor, boyalı saçta etki, gösterme ihtimali sıfır

Toplam 0 Beğeni

sung 2 yıl önce

benim arkadaşım yapmıştı şuan kumral bir saçı var

Toplam 1 beğeni

Naz 2 yıl önce

Ben boyalı saçıma yapmak istiyorum kesinlikle olmaz mı

Toplam 2 beğeni

Defne 3 yıl önce

Zamanla çıkıyomu

Toplam 3 beğeni

3334 3 yıl önce

Hayır çıkmıyor

Toplam 0 Beğeni

dila 3 yıl önce

doğal bi yöntem olduğu için çıkmaz heralde bende bilmiyorum

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun