Hasta gösteren makyaj hataları

Hepimiz makyajı yüzümüzün daha canlı ve güzel gözükmesi için yaparız ama bazen işler istediğimiz gibi olmuyor.

Yaptığımız hatalarda yüzümüzü soluk, hasta ve yorgun gösterebiliyoruz. Sizler için yapmamanız gerek hataları derledik.

1. Fondöten seçiminizi yüzünüzden açık tonlarda kullanırsanız, yüzünüz yorgun ve hasta görünür. Cilt renginizden koyu bir fondöten sürmeniz de yüzünüzü daha yaşlı gösterir.

2.Göz altlarınıza çok açık ya da çok koyu tonlarda kapatıcı uygularsanız cildiniz olduğundan daha yaşlı gözükür. Kendinize uygun kapatıcıyı bulmak biraz zor olsa da kapatıcıları aydınlık ortamda uygulamanız size yardımcı olacaktır.

3.Uyguladığınız makyajda çok soluk renkler kullanmak sizin bitkin ve çok yorgun gösterebilir. Genelde tüm yüzde kullanılan tek kahve tonu sizi oldukça yorgun gösterir. Bu yüzden yüzünüzde tek renk ve özellikle kahve tonlarını kullanmayın.

4. Fondötenle tüm yüzünüzün renk tonunu eşitledikten sonra aydınlatıcı ve allık kullanmamak sizi çok solgun gösterebilir. Yüzünüzdeki canlılığı kaybetmek istemiyorsanız allık ve highlighter kullanımına abartmadan özen göstermelisiniz.

5. Kullandığınız eyeliner ya da göz kaleminin suya dayanıklı olmasına ya da akmamasına dikkat etmelisiniz. Gözaltlarına akan eyeliner ve ya göz kaleminiz sizi yorgun bir pandaya dönüştürebilir.

6. Makyajınızın altına nemlendirici sürmemeniz yüzünüzü kuru ve sağlıksız gösterebilir. Yine fondötenden sonra kullandığınız pudrayı da fazla kaçırırsanız yüzünüz yaşlı ve kuru gözükebilir.

 

 

 

 

BİR YORUM YAPIN 0