Rimel lekesi nasıl çıkar? Kumaştaki rimel lekesi geçer mi?

Makyaj sever kadınların vazgeçilmez parçası rimel; görünmez kazalarla kıyafete, havluya, başörtüsüne vb. kumaş dokularına sürüldüğü zaman amansız lekeler haline gelebiliyor. Peki, en sevdiğimiz kıyafetlere kara bir leke olan rimel lekesi geçer mi? Rimel lekesini çıkarmak için ne yapılabilir?

Makyajın en önemli parçalarından rimel, kremsi dokusuyla değdiği yerde izini bırakır. Bazen makyajı unutup yüzümüzü yıkadığımız vakit kurulanmak için aldığımız havluya ise derin mi derin rimel lekesini bulaşması kaçınılmaz olur. Peki, bu durumu nasıl telafi edebiliriz. Rimel lekesi vişne, çay, kahve vb. gibi inatçı lekelerden midir? Her şeyin bir çaresi olduğu gibi rimel lekesinin de var. İşte, rimel lekelerine kalıcı çözüm...

rimel lekesi

rimel lekesi

Rimel lekesine vazelin ve gliserin...

Rimel lekesine karşı en etkili yöntemlerden biri lekenin bulaştığı bölgeye yumuşatıcı kremlerden gliserin veya vazelin sürmektir. Leke çıkarıcı olarak son zamanlarda oldukça ünlenen gliserin bu işin üstesinden gelmek için birebirdir.

Yumuşatıcı kremler nasıl uygulanır?

Sürdükten kısa bir süre sonra tamamen kuruyan rimel, kumaşta da aynı etkiyi gösterir ve kumaşa yapışarak kaskatı olur. Bunun için yumuşatıcı ürünlerle beraber rimel lekesini yumuşatmak akıllıca olacaktır. Lekenin olduğu bölgenin üzerine vazelin, gliserin veya gliserin içeren yumuşatıcı kremi sürün. Yumuşadığına ikna olduktan sonra normal şartlarda elde ya da makinede nasıl yıkıyorsanız, yıkayın. Daha sonra farkı göreceksiniz.

rimel lekesine çözüm

rimel lekesine çözüm

Süt ile rimel lekesi temizleme

Rimel lekesinin genişliği ile doğru orantılı miktarda sütü bir kaseye koyun. Ardından gömleğinizin lekeli olan bölgesini sütün içine batırın. En az 10 dakika kadar bekleyin. Burada lekenin yumuşamış olmasına dikkat etmelisiniz. Leke yumuşadıktan sonra uygun koşullarda yıkayın.

Makyaj trendinde yeni akım: İnci

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj trendinde yeni akım: İnci
Yüz temizleme nasıl yapılır? Yüz temizlemede en çok yapılan hatalar!

İLİŞKİLİ HABER

Yüz temizleme nasıl yapılır? Yüz temizlemede en çok yapılan hatalar!

BİR YORUM YAPIN 0