Dikkatli kullanmanız gereken 5 kozmetik ürünü

Günlük bakımınızda ya da her sabah işe giderken yaptığınız makyajda kullandığınız bazı kozmetik ürünlerini hiç dikkatli incelediniz mi ?

Rutin bakımınızda ve yada özel günlerde bilinçsiz kullandığınız ürünler cilt sorunlarına yol açabilir.
İşte dikkatli kullanmanız gereken 5 kozmetik ürünü;

1-Makyaj Bazı

Makyajınızı uzun süre sabit tutmaya ve gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılan baz,  içinde bulunan silikon nedeniyle ter bezlerinizi tıkayıp cildinizin pul pul dökülmesine sebep olabilir. Bu yüzden sadece özel günlerde kullanmaya özen gösterin.

2-Takma Kirpik

Uzun hacimli duran kirpikler makyajınızı tamamlasa da kullandığınız yapıştırıcı kirpiklerinizin dökülmesine neden oluyor. Bu yüzden mıknatıslı kirpikler kullanmalısınız.

3-Peeling

Cildinize yaptığınız peeling derinlenmesine temizlediğiniz düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Peeling cildinizde bulunan yararlı kollajeni yok ederek sivilcelenmeye sebep oluyor. Bu yüzden haftada 1 kere kullanmalısınız.

4-Temizleme fırçaları

Son zamanlarda bir çok markanın çıkardığı temizleme fırçası o kadar da masum değil. Uzun süre kullandığınızda kuruyan cildinizin sedef hastalığına ve egzamaya yakalanmasına sebep oluyor.

5-Uzun süre kalıcı likit mat rujlar

Kullanıldığında tüm makyajınıza uyum sağlayan dudağınızda hoş bir görüntüye kavuşturan likit mat rujların kalıcı olanlarının içinde bulunan maddelerden dolayı aşınmaya ve yıpranmaya sebep oluyor. Bu yüzden içerisinde hindistancevizi yağı bulunan bir ürün ile temizleyebilirsiniz.
 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0