Kusursuz bir cilt için 5 sır!

Hepimiz parlak , sıkı , lekesiz, sivilcesiz bir cilt hayal ederiz. İşte kusursuz bir cilt elde etmeniz için yapmanız gerekenler....

Artık sivilce yada cilt lekelerini fondöten ile kapatmaya gerek duymadan pratik yöntemlerle cildinizi kusursuz hale getirebilirsiniz.

1- Cildinizi 4-2-4 yöntemiyle yıkayın

Öncelikle 4 dakika cildinize bir nemlendirici yağ ile masaj yapın. Ardından 2 dakika boyunca temizleme jelinizi ovun. Son olarak 4 dakika boyunca suyla cildinizi yıkayın.

Bu yöntem 2'li temizleme olarak biliniyor.

2-Temizleme süngerini mutlaka kullanın

Makyajınızı yada yüzünüzdeki bir maskeyi temizlerken mutlaka temizleme süngeri kullanın. Ilık su ile cildinize kompleks yapabilir yada beklemiş çaya bandırıp gözlerinizin altında bir kaç dakika bekletebilirsiniz. Ancak uzun süre kullanmadan çöpe atın. 

3-Cildinize uygun bitkisel yağ yada serumlar kullanın

Asya kadınlarının kusursuz bir cilt elde etmek için günde 17 adet ürün kullandığını biliyor muydunuz ? 

Sizlerde kusursuz bir cilt için ;

İlk olarak hafif kıvamlı ürünler kullanın. Daha sonra yapı olarak daha yoğun serumlar  kullanabilirsiniz.

4-Güneş losyonunu yanınızdan ayırmayın

Güzellik uzmanlarının sık sık açıklamalarında bulunduğu güneş kreminin, hem yaşlandırma geciktirici etkisi hemde cildinizi zararlı ışınlardan koruyarak lekelenmemesi için koruyor. Bu yüzden rutin bakımınıza mutlaka ekleyin.

5-Pirinç suyu ile bakım yapın

Pürüzlerden arınmış , bebeksi ve rahat nefes alan bir cilt elde etmek istiyorsanız mutlaka pirinç suyu cildinize bakım yapın.

Kışın yeni trendi: Hygge akımı

İLİŞKİLİ HABER

Kışın yeni trendi: Hygge akımı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0