Mineral makyaj nedir?

Makyaj yaparken de cildinizi korumaya ne dersiniz? İşte cildinize zarar vermeyen mineral makyaj...

Bu ürünlere mineral makyaj denmesinin nedeni ürünlerin tamamının işlenmiş, doğal ve topraktaki ince öğütülen minerallerden yapılmış olmaları, normal makyaj ürünlerindeki gibi kimyasal ve boya maddeleri içermemeleridir. Mineral makyaj içerdiği maddelerde doğal güneş koruyucuları ve doğal iltihap sökücüler de bulundurur.

Mineral makyaj ürünleri genelde farklı tonlardadır, fondoten ve kapatıcısı da bulunur. Göz, yanak ve dudaklar için çeşitli ürünler de üretmiştir. Bu ürünler akneye yol açan gözenek tıkanmalarına neden olmaz. Cildin nefes almasına izin verir ve canlı gösterir. Organik maddelerin yanı sıra cildi nemlendirir. Bakteri önleyici ve iltihap sökücü yapısıyla cildinizi korur.

Güçlü kapatma yetkileri vardır ve tek katta bile istediğiniz kapatıcılığa ulaşır. Geri yansıtma tekniği sayesinde cildi zararlı güneş ışınlarından korur ve yine bu sayede kırışıkların daha az görünmesini sağlar. Hafif bir kıvamı vardır. Cildi yağlı ve tabaka gibi gösteren diğer fondotenler yerine cildinize ince ve hafif mat bir görünüş kazandırır. 

Saç düzleştiren tarak nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Saç düzleştiren tarak nasıl kullanılır?
Diş macunun bilinmeyen kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Diş macunun bilinmeyen kullanım alanları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0