Highlighter nedir ve nasıl kullanılır? En güzel Highlighter markaları ve fiyatları

Cansız ve soğuk görünen makyajınızı biraz aydınlatmak ister misiniz? Highlighter, son dönemlerin en popüler makyaj malzemesi. Yüze parlak ve aydınlık bir görünüm kazandıran highlighter nedir? Nasıl kullanılır? işte highlighter kullanmanın püf noktaları...

Son yılların en önemli trendi olan, makyajınızı aydınlık ve canlı bir görünüm kazandırmak için kullanılan Highlight kadınların en çok tercih ettiği makyaj malzemesi haline geldi. Highlighter, 'aydınlatıcı' olarak bilinen, cilde parlak bir görünüm kazandıran ve ciltte ön plana çıkması istenen bölgelere sürülen bir makyaj ürünüdür. Özellikle kontür makyajda sıkça kullanılan highlighter, makyaj çantamızın vazgeçilmezlerinden biri oldu.Aydınlık bir görünümün anahtarı olan highlighter ürünleri, doğru uygulandığı taktirde profesyonel makyajlar yapmanıza yardımcı olur. Yüzün belirli kısımlarını aydınlık göstermek ve belirli kısımlarını (yüz hatlarını) kontür işlemi ile ortaya çıkarmak makyajın profesyonel adımlarıdır.

Uygun fiyatlı en iyi 5 far karıştırma fırçasıİLİŞKİLİ HABERUygun fiyatlı en iyi 5 far karıştırma fırçası

PEKİ HIGHLIGHTER  HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Özellikle T bölgesini aydınlatmak için kullanılıyor. Ancak elmacık kemiklerine ve göz pınarlarına da uyguladığınızda muhteşem bir makyaj yapabilirsiniz. 

HANGİ ÜRÜNLERLE  HIGHLIGHTER  YAPILIR?

Highlighter çeşitleri bir hayli fazla. Highlighter'lar temel olarak stik, likit ve toz olarak üçe ayrılıyor. Ancak bunların da kendi aralarında pigment miktarı, renk ve sürüm farklılığı gibi noktalarda çeşitleri bulunuyor. Stik highlighter'lar özellikle elmacık kemikleri için idealdir. Bu highlighter'ı parmaklarınızla sürmeniz daha iyi bir sonuç verecektir.Likit highlighter'lar ise daha fazla parlak ve simli olduğu için daha çok gece makyajlarında kullanılmalı. Toz ya da diğer adıyla pudra highlighter'lar ise diğerlerine göre daha doğal bir görünüm verdiği için günlük makyajlarda idealdir.

En iyi 3  Highlight ;

1-The BALM / Mary-Lou Manizer /100,00TL

2-NARS ILLUMINATOR / 120,00 TL

 

3-  MAC MINERALIZE SKINFINISH / 105,00TL

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0