Fondöten nasıl sürülür? Kusursuz bir cilt için...

Fondöten doğru uygulanmadığı takdirde, çirkin bir görüntüye ulaştırabilecek riskli bir makyaj malzemesidir. Peki, ciltte kusursuz ve pürüzsüz duran fondöten uygulamasının sırrı nedir? Fondöten nasıl sürülür? İşte, doğru fondöten uygulamasının adımları...

Kusursuz ve mükemmel bir görüntüye sahip olmak kadınların en hassas olduğu durumlardandır. Bu görüntüye sahip olmak için ise fondöten sürmenin püf noktalarını bilmek gerekir. Ciltte bulunan damar çatlamalarının, çillerin, lekelerin kapatılması ve cildin makyajı hazırlanması için bir ön hazırlık yapılması şarttır. Peki, fondöten nasıl sürülür? Doğru fondöten uygulamasının sırrı nedir? İşte, kusursuz fondöten uygulaması için dikkat etmeniz gereken püf noktaları...

fondöten uygulaması

fondöten uygulaması

Cildi Makyaja Hazırlamak

Cilt tipinize uygun bir temizleyici ile arındırıp, nemlendirici uygulamalısınız. Cildinizde ki ölü deriden arınmak için de düzenli olarak peeling yapılmalıdır. Ayrıca fondöten uygulanmadan önce makyaj bazı uygulanması tavsiye edilir. Bu işlemi makyaj öncesinde uyguladığınızda fondöteniniz için harika bir baz ortaya çıkarmış olursunuz.

Aynı şekilde bu işlemi makyajınızı temizledikten sonra da yapmalısınız. Cilt tipinize uygun bir temizleyici ile arındırıp nemlendirmelisiniz.

fondöten uygulamak

fondöten uygulamak

Doğru fondöten sürme teknikleri:

  1. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi fondöten sürmeden önce cildin temizlenmesi gerekir ve cilt tipinize uygun nemlendirici sürülmesi gerekir.

  2. Fondöten süreceğiniz fırça veya süngerin mutlaka temiz olması gerekir. Kirli fırça ve sünger ciltte sivilcelenme ve akne oluşumuna sebep olur.

  3. Kullanacağınız fondötenin mutlaka cildinizin rengi ile uyumlu olması gerekir.

  4. Fondöten sürerken olabildiğince ince bir tabaka halinde sürmeye dikkat edilmeli. Kalın fondöten tabakası yaşlı bir cilt görüntüsüne sebep olur. Eğer cilt çok gözenekliyse o zaman dolgu malzemeli ve silikon içeren fondötenler daha iyi duracaktır.fondoten hataları

    fondoten hataları

  5. Fondöten sürerken kılların çıkış yönüne doğru sürülmelidir. İki kaş arasında yukarı, alında ve yanaklarda aşağı, çenede de iki yana doğru aşağı uygulama yapmaktır.

  6. Yuvarlak hareketler uygulamayın.

  7. Pudra uygulamasında da sünger yerine iri, yuvarlak bir fırça kullanmak çok daha doğal bir görünüm yaratır. Pudra da tıpkı fondöten gibi yüz kıllarının yönüne göre uygulanmalıdır.

  8. Fondöten ve pudrayı göz altlarınızda ve göz kapaklarınızda kullanmayın erken yaşlanmaya sebebiyet verir. Bu kısımlar için kapatıcı kullanılması gerekir.

  9. Fondöten veya pudra cildinize fazla geldiyse bez havlu ya da pamuk yardımı ile hafif dokunuşlarla fazlalıktan kurtulabilirsiniz

Doğal fondöten nasıl yapılır? İşte, evde fondöten tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Doğal fondöten nasıl yapılır? İşte, evde fondöten tarifi
Evde yüz maskesi nasıl yapılır? Her cilt tipine uygun maskeler

İLİŞKİLİ HABER

Evde yüz maskesi nasıl yapılır? Her cilt tipine uygun maskeler

BİR YORUM YAPIN 0