Mükemmel kontür ve aydınlatıcı sürmenin püf noktası!

Son yıllarda vazgeçilmez makyaj uygulamalarından olan kontür ve aydınlatıcı malzemeler çok başarılı sonuçlar verebiliyor. Büyük burunları küçülten, soluk yüzlere canlılık katan aydınlatıcı ve kontür nasıl sürülür? İşte, kusursuz kontür ve aydınlatıcı uygulamanın püf noktaları...

Tüm kadınların severek yaptığı makyaj her geçen gün daha da farklı boyutlarda karşımıza çıkmaktadır. Makyaj, bugün de karşımıza kontür yöntemi yani yüz boyutlandırma yöntemi ile çıkmaktadır. Yüzümüzde boyutlandırmak istediğimiz bölgelere kontürleme işlemi yaparken, öne çıkmasını istediğimiz yerlere de aydınlatma yapıyoruz. Peki kontür ve aydınlatma nasıl yapılır?

kontür ve aydınlatma

kontür ve aydınlatma

Kusursuz görüntünün anahtarları: Kontür ve Aydınlatıcı
 

Yüz kontürü olarak adlandırılan bu yeni makyaj akımı güzellik sektörlerinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Yüz kontürleme işlemindeki amaç yüzünüzü kendi beğendiğiniz yüz tipine ulaştırmaktır. Bunu da uygun makyaj ürünleri ve fırça yardımı ile gölge ve ışık oyunları ortaya çıkararak sağlamaktır. Yüz kontürleme ile daha çok koyu renkte bölgeler oluşturmak ve aydınlatıcı ürünlerle de aydınlık bölgeler oluşturmak amaçtır. Koyu renkli bölgeler yüzünüzdeki o alanları geri plana iter, aydınlık bölgeler ise ön plana çıkarır.

Kontür makyajı için önemli noktalar;

Kontür makyajın en önemli ayrıntılarından biri bu makyajın gece mi yoksa gündüz mü yapılacağıdır. Gece yapılan makyajda yüzünüzde daha koyu renkler kullanabilirsiniz, aynı zamanda gece ışığını da hesaba katmalısınız. Gündüz yapılan makyajda da teninize çok koyu olan renklerden kaçınmalısınız. Gündüz yapılan makyajların daha doğal durması ve aydınlık saatlerde kontürleme yapıldığının gizlenmesi gerekiyor.

kontür nasıl yapılır

kontür nasıl yapılır

1. Doğru malzeme seçimleri yapmalısınız

Kontür makyajı için ihtiyaç duyulan üç ürün vardır; aydınlatıcı, koyu ton allık ve ışıltı vericiler. Bu malzemeleri simsiz ve mat olanlarından seçmelisiniz. Tıpkı diğer makyaj malzemeleri gibi kontür makyajı malzemelerini de cilt tonunuza göre seçmelisiniz.

Gece makyajında kontürleme yapacaksanız teninize iki ton koyu fondöten sürmelisiniz, eğer gündüz makyajı ise koyu bir pudra kullanabilirsiniz bu daha doğal bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Kontürleme paletleri genellikle kremsi ya da pudramsı yapıdadırlar. Bu ürünler içerdikleri farklı ton ve yapıdaki ürünlerle kontürleme için özel geliştirildiğinden ihtiyacınızı karşılayacaktır.

2. Cilt renginizi belirleyin

Kontürleme makyaj için aslında gölgeleme işlemi diyebiliriz. Yapılan gölgelerin doğal durabilmesi için tüm malzemelerin cilt tonunuza uygun olması gerekir. Eğer açık bir teniniz varsa gölgeleme yapmak için turuncu ya da kırmızı renkleri seçin. Eğer esmerseniz bronzlaştırıcı renkleri tercih edebilirsiniz.

3. Aydınlatıcıyı doğru kullanın

Aydınlatıcınızı ten renginizden daha açık bir renkte seçerseniz yüzünüz çok parlar. Bu yüzden ten renginizle aynı tonda bir aydınlatıcıyla doğru yerleri aydınlatmalısınız.

highlighter nasıl sürülür

highlighter nasıl sürülür

4. Doğru kısımlara gölgelendirme yapın

Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için yanaklarınızın üstünden önce yanlara sonra da ortalarına kadar uygun fırçayla gölgeyi uygulayın. Daha sonra bir süngerle hafifçe dağıtın. Burnunuzu daha ince göstermek için ise aynı gölgeyi burnun iki yanına uygulayın. Aydınlatıcınızı elmacık kemiklerinin üstüne, çenenize ve burun ucunuza uygulayın ve hafifçe dağıtın.

5. Pudra kullanın

Kontürleme işlemini uyguladıktan sonra hem sabitlemek hem de homojen bir görüntü sağlamak için makyajınızın üzerinden hafifçe pudrayla geçin.

6. Fırça seçimleri

Kontür yapabilmeniz için üretilen özel küt uçlu fırçalar bulunuyor. Özellikle yanak bölgesi için bu kontür fırçaları çok kullanışlı oluyor. Ama bu fırçalardan satın almak istemiyorsanız, evde olan her zaman kullandığınız pudra, allık fırçası ya da göz farı karıştırma fırçasını da kontür yaparken kullanabilirsiniz. Eğer yüzünüz küçükse, kontür yaparken büyük fırça kullanmamanız gerekir. Büyük fırça kullandığınızda, yüzünüz küçükse bronzer yanağınızın tamamını kaplayarak istemediğiniz sonuç yaratmanıza yol açacaktır. Yüzü küçük olanlar göz farı karıştırma fırçasını yanaklarında kontürleme yapmak için kullanabilirler.

kontür nasıl yapılır

kontür nasıl yapılır

Kontür ve Aydınlatma nasıl yapılır?

Kontür yaparken öncelikle açık rengi elmacık kemiklerine ve aydınlık vermesi istenen yüzün diğer yerlerine sürün. Koyu rengi ise yüze derinlik kazandırmak için elmacık kemiklerinin altına –o hat boyunca- fazla bastırmadan uygulayın. Sonra koyu çizgiyi etrafa çok fazla yaymadan, hafif hareketlerle kendi çevresine yayın. Bu hareket, elmacık kemiklerinizi belirginleştirecek ve ortaya çıkaracaktır.

Açık rengi burun kemiğine, elmacık kemiklerinin üzerine ve dudak üstünün ortasına uygulayın. Bu, kontürünüzü vurgular.

Kontürün kalıcılığını arttırmak ve sabitlemek için transparan pudra ile makyajın üzerinden geçerek kalıcılığı sağlayın.

Aydınlatıcı yapımında ise stick formda aydınlatıcı kullanarak elmacık kemiklerinizin üst kısmına, burun kemiğinizin üstüne, dudağınız ile burnunuzun arasına ürünü uygulayın ve hafif nemli bir sünger ile dağıtın. Alın bölgesini aydınlatmak için de her zaman kullandığınız gözaltı kapatıcınızı kullanarak kontür ve aydınlatma makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Son olarak, eğer isterseniz kaşınızın üstüne ve kaş kemiğinize de aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

Makyaj teknikleri: Gölgelendirme ve aydınlatma

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj teknikleri: Gölgelendirme ve aydınlatma

BİR YORUM YAPIN 0