Evde doğal yöntemler ile saç düzleştirme yolları nelerdir?

Düz saçlar her zaman bakımlı ve güzel gelir göze ancak her gün kullandığınız düzleştirici zamanla saçlarınızı yıpratır. Sizler için saçlara zarar vermeden düzleştirmenin yollarını araştırdık. Tamamen doğal ve bitkisel ürünler ile saçlarınızı düzleştirmeniz mümkün... Doğal yöntemler ile saç nasıl düzleştirilir?

Evde doğal yöntemler ile saç düzleştirme yolları nelerdir?
Evde doğal yöntemler ile saç düzleştirme yolları nelerdir?
GİRİŞ 06.03.2018 17:22 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:07
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Saçlarımızın düz ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olması için hemen hemen her gün saçı yıpratan kimyasallar, düzleştirici veya fön gibi yöntemler kullanıyoruz. Düz bir görüntü elde etmek isterken saçlarımıza oldukça zarar veriyor ve yıpranmış bir görüntü oluşturuyoruz. 

Saç sağlığınız için bu tarz yöntemlerden vazgeçip tamamen doğal ve bitkisel yöntemlere yönelmelisiniz. Doğal yöntemler ile saçlarınızı düzleştirmeniz mümkün. Üstelik bu yöntem ile saçlarınız düzleşirken bir yandan da bakımlı ve canlı bir görüntüye ulaşacaktır.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER İLE SAÇ DÜZLEŞTİRME YOLLARI

süt ile saç düzleştirme

Sütlü Saç Maskesi;

Saçlarınızı sadece süt ile düzleştirmeniz mümkün. Süt saçlarınızı beslerken bir yanda da pürüzsüz ve düz bir hacim kazanmasını sağlayacaktır. İçerisinde bulunan proteinler saçlarınızın diplerini güçlendirecek ve saç dökülmesini kontrol altına alarak düzleşmesini sağlayacak.

Bir sprey şişesine bir miktar süt doldurun. Saçlarınız süte bulanana kadar sıkmaya devam edin. Yarım saat bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın. Saçlarınız ıslak iken tarağınızın üzerine sevdiğiniz bir koku sıkın ve saçlarınızı tarayın. Sütün bütün kokusu gidecektir. Tarağa çok fazla parfüm sıkarsanız saçlarınız kurur.

Süt maskesini haftada 1-2 kez saçınıza uygulayabilirsiniz.

süt ve bal maskesi

Süt ve Bal;

* Bir fincan süt

* 2 yemek kaşığı bal

* Bir miktar çilek

Hazırlanışı;

Bir fincan süte 2 yemek kaşığı bal ekleyin. Bu karışımın içine bir miktar taze çilek püresi ekleyin. Karışımı saçlarınıza sürün ve en az iki saat bekleyin. Ardından yumuşak bir şampuan ile iyice durulayın.

saç maskesi

Yumurta ve Zeytinyağı;

* 2 yumurta

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;

Bir kaba 2 yumurta kırın ve içerisine zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra saç derinize masaj yaparak sürün. Bir saat kadar saçınızda beklettikten sonra saçınızı yıkayın. Bu mucizevi karışım saçlarınızı düzleştirmenin yanı sıra saçınıza yumuşaklık kazandırır.

hindistan cevizi

Limon Suyu ve Hindistan Cevizi Sütü

Limon suyu ve hindistan cevizi sütü doğal olarak saç düzleştirme için size çok yardımcı olacaktır. Hindistan cevizi sütü limon suyu ile karıştırılır ise saç düzleştirmeye yardımcı bir kreme dönüşür.

Hazırlanışı;

Tek yapmanız gereken hindistan cevizi sütü ve limon suyunu karıştırmak ve elde ettiğiniz kremi saçınıza uygulamak. Birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla saçınızı yıkayın. Haftada iki kez bu doğal yöntemi kullanırsanız saçlarınızdaki farkı izleyebilirsiniz.

saç bakımı

Pirinç Unu ve Yumurta

* 1 yumurta

* 5 yemek kaşığı pirinç unu

Hazırlanışı;

Bir kaba bir yumurtanın beyazını alın. İçerisine 5 yemek kaşığı pirinç unu ilave edin. İyice karıştırın ve saçınızın üzerine sürün. Saçınızı tarayın ve bir saat kadar bekletin. Ardından, şampuan ile iyice yıkayıp durulayın.

aloe vera

Aloe Vera Jel Maskesi

Aloe vera, saçınız için harika bir bitkidir. Yapmanız gereken tek şey yarımşar fincan sıcak yağ ile aloe vera jeli karıştırıp saçınıza sürmek. Karışım bir macundan çok kreme benzer. Bu kremi 30-40 dakika saçınızda beklettikten sonra yıkayın. Bu krem saçlarınızı gerçekten parlak ve düz hale getirecektir.

yumurta ile saç maskesi

Yumurta ile Saç Düzleştirme

Bir kaba iki adet yumurta kırın ve iyice karışana kadar çırpın. Yumurtayı saça ve saç derisine sürün ve yarım saat bekletin. Ardından hafif bir şampuan kullanarak saçınızı yıkayın.

Yumurta kokusundan rahatsız oluyorsanız yumurtanın içerisine yoğurt katabilirsiniz.

sirke ile saç maskesi

Sirke ile Saç Düzleştirme

Su dolu bir kabın içerisine bir kaç damla sirke ekleyin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu su ile durulayın ve son olarak temiz bir su ile tekrar durulayın. Sirke saçlarınıza ekstra parlaklık kazandıracaktır.

YORUMLAR 62
  • nisa 10 ay önce Şikayet Et
    çok iyi
    Cevapla
  • nisa 10 ay önce Şikayet Et
    yumuta aslında iyi fikir ama biraz tedigin oluyo insan
    Cevapla
  • Derya 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçlarım doğal yapısında olduğunda sürekli zorluk yaşıyorum kıvırcık olması bir yana kuru sert mat saçlarıma şekil vermek zaten zor ama gün içerisinde taramak anlık bağlamak bir toka ile tutturmak bile imkansız oluyor sürekli saatlerce uğraşıp saçlarımı düzleştiriyordum ama artık benim de saçlarımın da gücü kalmadı ama sonunda çözüme ulaştım Liquid Düzleştirici saçlarımda kalıcı düzlük sağlıyor bunu yaparken saçlarımın yumuşak olmasını da sağlıyor tüm sorunlara tek çözüm oldu resmen. Kuaföre bile gitmeden liquid düzleştirici kremi evde kendim uyguluyorum hem maddi açıdan hem de zaman olarak avantaj sağlıyor.
    Cevapla
  • eda 1 yıl önce Şikayet Et
    nerde satılıyo
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yaptıgınnızda gerçekten oluyormu ben ilk defa yapacagım
    Cevapla
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalıcı olarak düzleştiriyormuki ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu