Cilt bakımı sırasında yapılan hatalar

Günlük cilt bakım rutininiz sırasında yaptığınız yanlışlar cildinizde sivilce oluşmasına sebep olabilir. Sizler için cilt bakımı sırasında en çok yapılan hataları araştırdık...

Güzel bir cilde sahip olmak için her kadının kendine özgü, doğal veya bazı ürünlerle uyguladıkları cilt bakım rutinleri vardır. Ancak bu bakım sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. 

İşte en sık yapılan 5 cilt bakım hatası;

-Güneş kremi kullanmayı unutmak

Zararlı güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak cildimize büyük zararlar verebilir. Bu yüzden bakım yaparken mutlaka güneş kremi kullanmalısınız.

-Yeterince su içmemek

Su cildimizin en çok ihtiyaç duyduğu besinlerden biridir. Gün içerisinde sık sık su içmeyi aksatıyor olabilirsiniz. Bu durum cildinizin erken yaşlanmasına sebep olabilir.

-Makyajı silmeden uyumak

İyi temizlenmeyen bir ciltte gözeneklerin tıkanması sonucu sivilce oluşumu artar. Cildinize alerjik belirtilere yol açacağı gibi de cilt bozukluklarına sebep olur.

-Yeterince uyumamak 

Uykunuzu iyi almamanız cildinizin yorgun görünmesine neden olur. Özellikle göz çevresinde morluklar, şişmeler meydana gelebilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0