Kaz ayaklarından kurtulmanın yolları nelerdir?

Gülen gözlerin ardında bıraktığı acı tablodur kaz ayakları... Herkesin başına gelen ancak özellikle kadınların ciddi rahatsızlık duyduğu bu kırışıklıklar cildinizi yaşlı ve cansız gösterir. Kaz ayaklarının oluşumunu olabildiğince erteleyebilmek veya olan kırışıklıkları giderebilmek için evde uygulayabileceğiniz maskeleri sizler için araştırdık...

Kaz ayaklarından kurtulmanın yolları nelerdir?
Kaz ayaklarından kurtulmanın yolları nelerdir?
GİRİŞ 15.03.2018 10:57 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kaz ayakları, gözlerinizin yanından dışa doğru yayılan çizgilere verilen isimdir. Tekrarlayan yüz hareketleri mimikler ve genellikle yüzde gülümsemeyi sağlayan kaslar çalıştığında gözlerinizin dış kısımlarında kırışıklıklar oluştuğunu görürsünüz. Bu kırışıklıklar göz çevrenizdeki cilt elastikiyetini kaybettikçe daha kalıcı ve görünür olmaya başlar. Bunların oluşmasını engellemek için göz çevresinin elastikiyetini artırmalısınız ve buraya gereken nemlenmeyi sağlamalısınız.

kaz ayakları

KAZ AYAKLARI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

1- Yumurta Akı;

Yumurta akı genellikle cilt için uygulanan her maskede kullanılır. Yumurta beyazı cildin sıkılaşmasını sağlar, kaz ayağı kırışıklıklarının giderilmesi için ilk tercihiniz yumurta beyazı olmalı.

yumurta akı

1 yumurta beyazını köpüklü bir kıvam elde edene kadar çırparak karıştırın. Daha sonra bunu göz çevrenize ve elmacık kemiği boyunca sürün. 10 dakika bekledikten sonra soğuk suya bir pamuk topunu batırarak bununla temizleyebilirsiniz. Bu tarifi haftada iki kere istediniz sonuçlara ulaşana dek uygulayabilirsiniz.

e vitamini kapsül

2- E vitamini kapsüller;

E vitamini kapsülleri cildi nemlendirerek kaz ayakları görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

2 veya 3 adet e vitamini kapsülünü iğne yardımı ile delin. Kapsülleri sıkıştırarak sorunlu bölgeye uygulayın. 5 dakika boyunca dairesel hareketi hafifçe masaj yapın, ardından durulamadan önce en az 30 dakika bekletin.

süt

3- Süt;

Süt göz çevrenizdeki kısa kırışıklıkları azaltmak için kullanılabilir. Sütte bulunan glikolik asit ölü cilt hücrelerinin soyulmasına yardımcı olur ve ciltte daha fazla kolajen oluşumunu destekler.

Günlük olarak süt içmeye başlayarak daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Temiz ve ince bir parça bezi süte batırarak göz çevrenize bu bezle sürebilirsiniz. 10 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Bu işlemi günde 2 kere tekrarlayabilirsiniz.

aloe vera

4- Aloe Vera;

Kaz ayağı kırışıklıklarını gidermek için en etkili doğal yöntemlerden birisi de aloe veradır. Antioksidan etkisi ile kırışıklıkları sebep olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca içinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde cildinizi nemlendirir ve parlaklaştırır.

Aloe veranın antioksidan etkisinden faydalanabilmek için günde bir yemek kaşığı aloe vera suyu için.
Alternatif olarak 1 aloe vera yaprağının jelini çıkartın. Bu jeli gece yatmadan önce göz çevrenize bolca sürün ve gece boyu kalsın. Ertesi sabah soğuk su ile yüzünüzü ve göz çevrenizi durulayın. Bu uygulamayı birkaç hafta boyunca her gece yatmadan uygulayın. Bir kaç hafta sonunda kaz ayaklarının daha az görünür olduğunu göreceksiniz.

papaya

5- Papaya;

Papaya, serbest radikal ile cilt hasarlarının iyileştirilmesini sağlar. Aynı zamanda içerdiği C vitamini ile cildin kolajen üretimini uyarır. Ayrıca, papaya, ölü deri hücrelerinin temizlenmesini sağlar ve cilt sıkılaştırıcı papain denilen bir enzim içerir.

Sadece bir dilim soyulmuş papayayı kaz ayakları olan bölgenin üzerinde 30 dk boyunca gezdirin. Cildiniz üzerinde kurumasını bekleyip, soğuk su ile durulayın.

hindistan cevizi

6- Hindistan Cevizi Yağı;

Hindistan cevizi yağı, doğal bir nemlendiricidir. Hindistan cevizi yağı içindeki yüksek miktardaki E vitamini deri hücrelerini ve dokuları besler. Ayrıca, kırık cilt dokularını yeniden bağlar ve kırışıklıklar, ince çizgiler ve yaşlanmayla oluşan sarkmalar için kullanılabilir. İçerisinde cilt sarkmalarının oluşumunu geciktiren linoleik asit vardır.

Birkaç damla saf sızma Hindistan cevizi yağı yatmadan önce her gece gözlerin çevresine uygulanır.

limon

7- Limon;

Limon suyu sitrik ile kırışıklıklardan kurtulmaya yardımcı olur. Ayrıca, mükemmel sıkıştırıcı özellikleri sayesinde cildi pürüzsüz hale getirir.

Taze sıkılmış limon suyu ile kırışıklıklar ovulur. Bu işleme 15 ya da 10 dakika devam edildikten sonra cilt soğuk su durulanır. İşlem günde iki ya da üç kere tekrar edilebilir.

YORUMLAR 10
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızlar en etkili maske maya maskesidir bakın beni dinleyin yüzümde kaz ayakları oluştu stresiz bir günüm geçmiyor bu cildine yansıdı tabi yaşım çok büyük değil ama 30 merdiven dayıyorm 28yaşındayım ne sürsem yüzüm alerji yapiyor ve daha kötü oluyor sarkiyormuş gibi bir görünüm var bende.önce yüzümü güzelce yıkadım.yımurta akını çırptm küpük olana kadar sonra içine kuru maya ve süt karıştırdım birzda karbonat.yüzüme sürüyorm haftada 2 kere yeemin ederm yüzüm pürüsüz oldu kaz ayakları yok yumuşak parlak oldu bakın sadece 2 kez yaptm daha.size öneriyorm benim cildime iyi geldi size iyi gelir mi bilemem ama deneyin benim cildim hasas ve karma alerjik bir cilt yapm var.neyse saygılar
    Cevapla
  • Seva 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben cox masqalar denedim ən axırda botoks etdim o kəsin cözüm cox da gözəl olur amma 2 ay sonra da üz fəlci kecirdim tam 1 yıldı nədən oldu onu da biləməm məncə doğru həkim tapın və botoks edin və ya fransız asqısı edin paranız varsa mezo və biorevitalizasiyada edin ki üzünüz gənc qalsın
    Cevapla
  • Oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Cildim ve göz çevrem yağlı olmasına rağmen gözlerimin çevresindeki kaz ayakları tcdd demiryolu haritası gibi ne yazık ki. Sebebiyse gözlerimin ışığa karşı çok hassas olması ve sürekli gözlerimi kısmam. Şu an 3 aylık lens stoğum kaldı biter bitmez ışığa göre rengi değişen ve göz kısmanızı engelleyen yeni şeffaf lenslerden denemeyi düşünüyorum. GÖzleri bozuk olanlar ve mimik kırışıklığı olanlar için çok iyi bi yol bence.
    Cevapla
  • Mavi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yediğim meyve kabuklarini (muz,elma,karpuz,kavun, armut,seftali,kivi,kayisi, erik, salatalik) kabuktaki özünle beraber yüzümü ovalar masaj yapar 15-30 dk zamanima göre tutarim. Ayda 5-6 kez yaparim bunu, İpek gibi olur, ve 51 yasindayim, bir cizgi, kirisiklik bile yok.. bakim.kremi hiç sürmem, hindistan cevizi yagi aldimdi nadirn ayda bir belki sürerim unutmazsam..
    Cevapla
  • Yelda 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ettim yakundan görmek isterim sizi bakalım doğrumu
    Cevapla
  • Fatihbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah yakından görmek. İsterim
    Cevapla
  • Papatyam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ay neguzel ya bendede kaz ayağı ve alın cizgilerim var bu meyveleri sursem acaba gecermi ki
    Cevapla
  • Elic 4 yıl önce Şikayet Et
    1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytin yağını karıştırıp sürdüm 10 dakika bekletip soğuk suyla yıkadım yüzümü ama kırışıklar sanki daha fazla kalınlaştı ve cildim kurudu
    Cevapla
  • Emel 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz geç bir yazı pardon cevap yani evet ve hakkınız var limon asit içerir ve sadece oral yani ağız vasıtasıyla almanızı tavsiye ederim.Aksi taktirde özellikle normal yapılı bir cildiniz varsa kurur.Oral olarak suyunu içer c vitamini alırsınız aksi taktirde yüzünüz veya vücudunuza sürmeyin.Karıncalanma ve kaşınma yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar