Sarımsaklı şampuan nedir? Evde sarımsaklı şampuan nasıl yapılır?

Kozmetik sektöründe çok fazla adını duyduğumuz sarımsaklı şampuan, inanılmaz faydalarıyla uzmanların da önerdiği bir bakım malzemesidir. Saç dökülmesinden onarılmasına kadar sayısız faydası olan sarımsaklı şampuanın birbirinden farklı etkilerini ve evde nasıl yapılacağını sizlerle paylaşıyoruz.

Sarımsak, kişiyi gün boyunca zinde tutması ve önemli derecede enerji sağlayan en önemli besindir. Vücuttaki yaraların daha hızlı biçimde iyileşmesine yardımcı olan aynı zamanda kanser sorununun oluşmasını engelleyen sarımsak, doğal bir antibiyotik etkisi oluşturuyor. Sarımsağın kalp ve vücut sağlığı açısından yararları saymakla bitmez. Sarımsakla yapılan şampuan ise saçların dökülmesini engeller, saç tellerinin güçlenmesini sağlar ve daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Piyasadaki sarımsaklı şampuanlar da vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmelerini hızlı bir şekilde durdurur ve vitamin beslemesi yaparak dökülen saçların yerine yeni saçların çıkmasını sağlar. Saçınızda bulunan bakterilerin antioksidan ve antibiyotik özelliği sayesinde ortadan kaldırılmasını sağlar. Sarımsaklı şampuan olarak ifade edilen ürün ise doğal sarımsağın şampuan haline getirilerek saçlarınıza ulaşmasını sağlamaktadır. Doğal sarımsak ifadesini burada yinelemekte fayda var. Çünkü piyasa da sarımsaklı şampuan olarak bilinen ama aslında içerisinde sadece sarımsak kokusu yani sarımsak esansı olan maddeler bulunuyor. Haliyle bu durum saçlarınızın gereksiz kimyasallarla boğuşmasına neden olmaktadır. Gelin birlikte evde sarımsaklı şampuan yapımını öğrenelim:

EVDE SARIMSAKLI ŞAMPUAN YAPIMI

- 10 diş sarımsağı soyup, robottan geçirin. İçerisine bir miktar su ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. 

- Daha sonra 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı,3 damla nane yağı ve 2 damla çay çiçeği yağı damlatın.

- İyice karıştırdıktan sonra şampuanınızın içerisine ekleyin. 

- Hava almayacak şekilde kapatıp,1 gün beklettikten sonra kullanıma hazır hale gelecektir.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

zehra 3 yıl önce

bitkisel zigavus doğal sarımsak özlü şampuan öneririm size hem dökülmeleri kesiyor hem saçlarınızı besliyor etkisini en kısa sürede görebiliyorsunuz tavsiye ederim pişman olmayacağınız bir ürün

özlem 3 yıl önce

bu yapılmayacak bişey değil ama kokusu kişiyi ve etrafındakileri çok rahatsız edebiliri ben bitkisel Zigavus sarımsak özlü kokusuz şampuan kullanıyorum dökülmeleri kesti diyebilirim diğerinden daha cazip geliyor bana açıkçası

özgen 3 yıl önce

zigavus black serisi saçları hem besliyor hem dökülmeyi kesiyor tavsiye ederim çok memnunum

defne 3 yıl önce

ben de Zigavus'un sarımsaklı şampuanını kullanıyorum yıllardır. Çok memnunum. Etkisini hemen gösteriyor.

sena 3 yıl önce

Sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Saçlara da çok iyi geliyor. Zigavus'un sarımsaklı şampuanını kullanıyorum. Kokusuz olduğu için hiç rahatsız olmadan kullanabiliyorum. Etkisini de hemen gördüm. Kesinlikle tavsiye ederim.

kadriye 3 yıl önce

Ben de bu ürünü kullanıyorum. Gerçekten etkisi inanılmaz. Herkese de tavsiye ederim.

gönül 3 yıl önce

boyadan kaynaklı saçlarım çok yıpranmıştı bende zigavus argan yağı özlü şampuan kullanmaya başladım saçlarım ipek gibi oldu muhteşem

Yorumların Tümünü Okuyun