Islak makyaj nasıl yapılır?

Sezonun en gözde makyaj uygulaması ‘Wet Look’ yani ıslak görünümlü makyajı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir, hangi ürünler kullanılır sizler için araştırdık. İşte ıslak görünen makyajın püf noktaları…

Ünlü yıldızların bu sezon kırmızı halıda en çok tercih ettiği ıslak görünümlü makyaj, yüzün sadece belirli bölgelerine uygulanan highlighter sayesinde cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Islak makyaj, kat kat fondöten kullanmanızı gerektirmez. Bu sayede cildin nefes almasını da sağlar. Ancak akne ve sivilce gibi cilt problemleriniz varsa bu makyaj sizin için uygun olmayabilir.

Peki ıslak görünümlü makyaj nasıl yapılır, bu makyajı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir işte ayrıntıları…

- Öncelikle makyaja aydınlık veren bir serum kullanarak başlayın. Bunun için Nars Optimal Brigtening Serum’u kullanabilirsiniz.

- Islak makyaj için cildinize ağır fondötenler kullanmanıza gerek yok. Renkli bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

- Elmacık kemiklerinizi belirgin hale getirmek için pembe bir allık ile şakaklarınıza kadar kontür yapın. Burun ve dudaklarınızın üzerine de geçerek yüz hatlarınızı daha belirgin hale getirebilirsiniz.

- Likit bir aydınlatıcıyı göz pınarlarınıza, kaşlarınızın alt bölgesine ve elmacık kemiklerinizin üstüne uygulayın.

- Son olarak dudaklarınıza kendi dudak renginizde bir ruj ile geçerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

- Makyajın en önemli püf noktası krem ürünler kullanmaktır.

- Yoğun göz makyajı uygulamanıza gerek yoktur. Yalnızca bir maskara ve ten rengi bir far kullanmak yeterli olacaktır.

Esmerlere özel makyaj önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Esmerlere özel makyaj önerileri
2018 pantolon trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2018 pantolon trendleri
Parmak emme davranışının nedenleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Parmak emme davranışının nedenleri neler?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0