Makyaj teknikleri: Gölgelendirme ve aydınlatma

Makyaj yaparken bazen yüzümüzün kusurlarını kapatmak ya da bazı noktalarını vurgulamak isteriz. Aydınlatma ve gölgelendirme teknikleri ile bunu kolayca yapabilirsiniz. İşte makyaj yaparken bilmeniz gereken basit aydınlatma ve gölgelendirme teknikleri…

Makyaj yaparken kullandığınız açık renkler, yüzünüzdeki dar alanları geniş gösterir ve yüzünüze aydınlık vererek hacim kazandırır. Koyu renkler ise gölgelendirme yaparak geniş bölgeleri daraltarak hacminin küçülmesini sağlar. İşte makyaj yaparken uygulayabileceğiniz püf noktalar...

BURUN

- Geniş bir buruna sahipseniz burnun üstüne açık, kenarlarına koyu renk fondöten sürün. İki rengi de iyice yedirin. Son olarak mat bir pudra ile makyajınızı sabitleyebilirsiniz.

- Uzun bir buruna sahipseniz, burnunuzun ucuna koyu renk fondöten sürün ve çizgi şeklinin belli olmaması için iyice yedirmeye dikkat edin. Koyu renk hem gölge yapacak hem de burnun daha kısa görünmesini sağlayacaktır.

ÇENE

- Çok çıkık bir çeneye sahipseniz çenenizin kısa görünmesi için ucuna koyu renk fondöten uygulayın ve ardından pudra ile sabitleyin. Çenenizin belirginliğini azaltmak için dudaklarınıza canlı renkte bir ruj sürün.

- Küçük bir çeneye sahipseniz, çenenize açık renk fondöten uygulayın. Çene bölgenizden dikkati uzaklaştırmak için, açık ve mat renk rujları tercih edin.

GÖZLER

- Gözleriniz birbirinden uzaksa hem açık hem de koyu renk far kullanın. Koyu rengi, gözün iç kısmından ortasına kadar, açık renk farı ise, ortadan dış köşeye kadar sürün. İki rengin kesiştiği noktayı fırça yardımıyla birbirine yedirin.

- Gözleriniz birbirine yakınsa, açık renk farı gözün iç köşesinden ortasına kadar sürün. Ortasından dış köşesine ise koyu renk far sürün. Fırça yardımıyla kesişim noktasını yok edin.

Ölü derileri arındıran nohut unu maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Ölü derileri arındıran nohut unu maskesi
Mükemmel kontür ve aydınlatıcı sürmenin püf noktası!

İLİŞKİLİ HABER

Mükemmel kontür ve aydınlatıcı sürmenin püf noktası!

BİR YORUM YAPIN 0