Yüz şekline göre kontür nasıl yapılır?

Kontürleme, yüzün beğenilmeyen bölgesini gölgede bırakarak görülmemesini sağlayan bir makyaj hilesidir. Peki, doğru kontürleme nasıl yapılır? İşte yüz şekline uygun kontür teknikleri...

Kontürleme, çok uğraş gerektirmeden yüzünüzü en ideal yüz tipine kavuşturmak için yapılan bir işlemdir. Kusursuz bir makyaj için, kontürleme işlemini yapmadan önce yüz şeklinizi bilmeniz gerekmektedir. Sizler için hangi yüz şeklinin nasıl kontürleme yapması gerektiğini araştırdık.

İşte yüz şekillerine göre doğru kontür teknikleri..

ELMAS YÜZ ŞEKLİ

Yüz şekliniz elmas yüz şekli ise, yüzünüzün keskin hatlarını yumuşatmak ve çenenizi daha geniş göstermek için; elmacık kemiklerinizin altındaki alana hafifçe kontür uygulayın ve yanaklarınızın ortasına doğru dağıtın.

KALP YÜZ ŞEKLİ

Yüz şekliniz kalp yüz şekli ise, alnınızı daraltmak için; alnın tepesine, çene kemiğinize ve elmacık kemiklerinizin altına olmak üzere kontür uygulayın ve şakaklar boyunca dağıtın.

OVAL YÜZ ŞEKLİ

Yüz şekliniz oval yüz şekli ise, ideal yüz şekline sahipsiniz demektir. Hemen her kontür şekli yüz şeklinize yakışır. Yüz hatlarınızın güzelliğini ortaya çıkarmak için; elmacık kemiklerinizin hemen altına ve alnın kenarlarına kontürü uygulayın ve fırça yardımıyla iyice dağıtın.

YUVARLAK YÜZ ŞEKLİ

Yüz şekliniz yuvarlak yüz şekli ise, yüzünüzü daha uzun ve ince göstermek için; alnınızın sağ ve sol köşesinden başlayıp elmacık kemiklerinizin üzerinden ve çene altınıza kontür uygulayın.

KARE YÜZ ŞEKLİ

Yüz şekliniz kare yüz şekli ise, oval yüz şekline benzetmek için; alnınızın sağ ve sol kısmına, elmacık kemikleri ve çene kemiğinize kontür uygulayın.

BİR YORUM YAPIN 0