Cut crease makyaj nedir?

Sezonun en popüler makyaj trendlerinden biri olmayı başaran cut crease nasıl uygulanır? İşte adım adım cut crease makyajı...

Son zamanların en gözde makyaj trendlerinden biri olan cut crease makyaj akımı, gözü daha derin ve gölgeli göstermek için kullanılıyor. Günlük makyaj için çok uyumlu olmayan bu trend, daha çok gece ve özel günler için uygulanan makyajlarda karşımıza çıkıyor. Sizler için cut crease trendini nasıl uygulayabileceğinizi araştırdık.

Cut crease akımını doğru bir şekilde uygulamak için önce bu makyajı yapacağınız bölgeyi bilmeniz gerekiyor. Kaş kemiğinin bitip, göz yuvarlağının başladığı bölgede oluşan çukura crease bölgesi deniyor. Makyaj yaparken bu bölgeye uygulanan özellikle koyu renkli farlar gözün daha çekik ve büyük görünmesine yardımcı oluyor. 

- Cut crease makyajına başlamadan önce göz kapaklarındaki renk eşitsizliğini dengelemek ve daha kusursuz bir görünüme ulaştırmak için açık renkte mat bir far ya da far bazı uygulamalısınız.

- Farı uyguladıktan sonra kirpik dibinize ince fırçayla koyu renk bir far ya da göz kalemi uygulayın. Daha sonra kalın uçlu bir fırçayla dağıtarak dumanlı bir göz makyajı elde edin.

- Cut crease trendini uygulamaya başlamak için öncelikle ince bir kapatıcıyı göz kapağınıza uygulayarak keskin bir görünüm yakalayın. Kapatıcının üzerine açık renk bir far geçin.

- Son olarak seçtiğiniz canlı ya da koyu renk bir farı gözünüzün dış köşesine sürün ve gözün ortasına doğru yuvarlak hareketlerle dağıtın. İşte cut crease makyajınız hazır! 

Grunge makyaj trendi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Grunge makyaj trendi nedir?
Sezonun modası "Pembe-Siyah kombinler"

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun modası "Pembe-Siyah kombinler"
Merdiven çıkarak kilo verilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Merdiven çıkarak kilo verilir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0