Göz kapağı sarkması neden olur?

Estetik açıdan bozukluğa neden olan göz kabağı sarkmasının neden kaynaklandığını biliyor muydunuz? "Yasemin.com" ekibi olarak ciddi rahatsızlıkların habercisi olan göz kabağı sarkması hakkında bilinmeyenleri araştırdık. İşte göz kapağı sarkmasının nedenleri ve tedavisi...

Tıp literatüründe "Pitoz" denilen göz kapağı sarkması beyin ve sinir sisteminde meydana gelen hasarlar sonucu oluşur. Ancak hastalar aslında bunun yaşlılık ya da çevresel faktörlerden kaynaklı estetik bozukluk olarak gördüklerinden bir uzmana danışmazlar. Bu ihmalin sonucunda da ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar. 

GÖZ KAPAĞI SARKMASININ BELİRTİLERİ

En belirgin özelliğin göz kapağının yanaklara doğru aşağı inmesidir. Diğer belirtileri ise;

- Gözlerin bulanık görmeye başlaması,

- Göz içi iltihaplanmaların artması,

- Göz hareketlerinde kısıtlamalar,

- Şiddetli baş ağrısı ve baş dönmeleri gibi belirtiler vardır.

GÖZ KAPAĞI SARKMASI SONUCU OLUŞAN HASTALIKLAR

Göz kapağı sarkması beyindeki sinir damarlarının hasar alması sonucu göz kaslarının gevşemesi ile meydana gelir. Bu yüzden göz kapağının sarkması; gözde ödeme, retina bozukluğuna ve çeşitli tümöral hastalıklara neden olur.

GÖZ KAPAĞI SARKMASI TEDAVİSİ

Göz kapağı sarkması fark edilir edilmez bir uzmana başvurmakta fayda var. Sarkmanın nedeni nörolojik bir rahatsızlık ise uzman kontrolün de ilaç tedavisi ya da cerrahi müdahale yapılır. Fakat göz sarkmasının nedeni ciddi bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyorsa uzmanlarında önerdiği bazı doğal yöntemlerle tedavi edilebilir.

SALATALIK

İçerisinde barındırdığı enzimler sayesinde onarıcı bir yapıya sahip olan salatalığı buzluğa koyun ve 15 dakika bekleyin. Ardından dilimleyip gözlerinizin üstüne bırakın ve yarım saat bekleyiniz. 

ÜZÜM

Resveratrol maddesinin yüksek olduğu üzüm göz kapağı sarkmasına iyi gelen bir diğer doğal tedavidir. Sarkmayı engellemenin yanı sıra kırışıklıkları da önler. Blendırdan geçirdiğiniz üzümleri göz çevresine sürün ve 20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile yıkayınız. 

Estée Lauder Take It Away makyaj temizleyici losyon incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Estée Lauder Take It Away makyaj temizleyici losyon incelemesi
Hangi yastık daha konforlu?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yastık daha konforlu?

BİR YORUM YAPIN 0