Balkabağının cilde faydaları neler? Balkabağı maskesi nasıl yapılır? Yaşlanma karşıtı...

Evinizde kolayca yapabileceğiniz cilt maskelerinden biri olan bal kabağı maskesinin ne işe yaradığını biliyor muydunuz? İşte bal kabağı maskesinin faydaları ve yapılışı...

Bal kabağı A, E, V vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Bu zengin içeriği sayesinde bal kabağı cilt sağlında da oldukça etkili besinlerden biridir. Ciltteki ölü hücreleri yok etmede ve lekeleri azaltmada etkili doğal çözümdür. Ayrıca bal kabağından yapılmış maskenin de cilde birçok faydası vardır. Kollajen üretimini desteklemeye yardımcı olur, böylece cilt tonunu ve elastikiyetini geliştirir. Cildi kırışıklıklara ve hatta cilt kanserine neden olan serbest radikal hasarlardan korur. Balkabağının parlak turuncu rengi, vücuttaki A vitaminine dönüştürülen bol miktarda beta-karoten kaynağından gelir.

En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları

Cildiniz çok kuruysa, cildin en üstünde bulunan ince katmanda ölü cilt hücreleri birikir. Bu katman kalınlaştıkça kırışıklıklar derinleşir. Balkabağı maskesi ya da balkabağı özü içeren peeling kremleri bu katmanı temizleyerek hem kırışıkların hem de cilt lekelerinin görünümünü azaltır.

Sivilce oluşumunu engelleyen vitaminler arasında yer alan E vitamini balkabağında bol miktarda bulunur. Balkabağı maskesi gözenekleri derinlemesine temizleyip, cildi besleyerek yeni sivilce oluşumunu büyük oranda azaltır. Gözeneklerin yağ, kir nedeniyle tıkanması sonucu oluşan siyah noktalardan da balkabağı maskesiyle korunabilirsiniz.

BAL KABAĞI MASKESİNİN CİLDE FAYDALARI

  • - Deforme olmuş cilt hücrelerinin hızla düzelmesini destekler.
  • - Akne ve sivilce oluşumunu önler.
  • - Güneşin zararlı ışınlarından cildi ve cildin altındaki dermis tabakasını güçlendirir.
  • - Gözenekleri sıkılaştırır.
  • - Cildin renk tonunu eşitler.
  • - Yaşlanma ve kırışıklığa neden olan hücreleri azaltır.
  • - Yara, çukurlaşma, kesik ve çiziklerin iyileşmesini destekler.

BAL KABAĞI MASKESİ NASIL YAPILIR?

Balkabağının faydaları nelerdir? Tarçınlı balkabağı karışımı ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERBalkabağının faydaları nelerdir? Tarçınlı balkabağı karışımı ne işe yarar?

- İki dilim bal kabağı

- 2 çay kaşığı bal

- Bir yemek kaşığı yağsız yoğurt

HAZIRLANIŞI

İki dilim bal kabağını püre haline getirin. Bal ve yoğurdu içine katarak iyice karıştırınız. Bu karışımı streçleyip bir saat buzdolabında bekletin. Cildinizi temizledikten sonra karışımı masaj yaparak yüzünüze sürünüz. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayınız.

BİR YORUM YAPIN 0