Dermaroller nedir? Dermaroller uygulaması evde nasıl yapılır? Dermaroller faydaları

Kadınların güzellik uğruna yapamayacakları ve kullanmayacakları ürün yok. Dermaroller evde yapılır mı? Dermaroller uygulaması cilde zarar verir mi? Dermaroller işleminin cilde sağladığı faydalar neler? En etkili cilt bakımı hangisi? İşte soruların yanıtı:

Dermaroller, üzerinde çok sayıdaki ince iğnelerin bulunduğu elde taşınabilen silindir şeklinde bir bakım aletidir.  'Minik iğneleme tekniği' olarak adlandırılan 'Dermaroller', son zamanların en çok rağbet gören cilt yenileme uygulamasıdır. Dönen bir silindir üzerinde minik iğneleri bulunan bu alet, ciltteki kollojen üretimini etkin hale getirmesinin yanı sıra uygulanan cilt bakım ürünlerinin daha verimli olmasını sağlıyor. Aynı zamanda “skinroller”, "mesoroller" veya microneedling" da denilmektedir.  Uygulamada kullanılacak dermaroller aparatının iğnelerinin çok düzgün ve simetrik olması, titanyum iğnelerden yapılmış olması başarılı bir uygulama için önemlidir.  Böylece yaşlı ve kuru cildin yenilenmesi, ölü tabakanın uzaklaştırılarak alttan yeni hücrelerin gelmesi ile birlikte cilde anti-aging katkılar sağlamaktadır.

DERMAROLLER UYGULAMASININ FAYDALARI

- Kan dolaşımını arttırarak cildin yenilenmesini sağlar.

- Uygulama sonrasında kullanılan ürünler, ciltte hızlı bir şekilde emileceği için serumların etkisi iki kat daha fazla olur.

- Cildin aydın bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

- Cildin çatlak oluşan bölgelerindeki lekeleri giderir.

- Selülit oluşumunun önüne geçer.

EVDE YAPILACAK OLAN DERMAROLLER İĞNELERİ KAÇ MM OLMALI?

Yüz bölgesinde uygulanacak olan Dermaroller'ın iğne uzunlukları en fazla 1.0 mm olmalıdır. Bu işlemi güzellik merkezlerinde değil de evde kendini yapmak istiyorsanız, satın aldığınız ürünün iğne uzunluklarının 0,25 mm, 0,5 mm ve 0,75 mm olanları tercih edilmelidir. Cilt ne kadar hassas ve inceyse, iğnenin boyu o kadar kısa olmalıdır.

DERMAROLLER SONRASI HANGİ ÜRÜNLER KULLANILMALI?

- Yüzde oluşabilecek tahriş sonrasında cildi rahatlatmak için antiaging ürünleri kullanılabilir.

- İğneleme işlemini ciltte ilk defa uygulanacaksa haftada 1 kere yapılmalıdır.

- Uygulama sonrası dışarı çıkarken yüze güneş koruyucu sürülmelidir.

- Dermarollerı kullandıktan sonra alkollü ürünlerle temizleme işlemi yapılmalıdır.

Anksiyetesi olanlar için dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Anksiyetesi olanlar için dekorasyon önerileri
Broş nedir? Broşlar için şık kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Broş nedir? Broşlar için şık kombin önerileri

BİR YORUM YAPIN 0