Sıkılmaması gereken sivilceler hangileridir?

Vücudun neresinde olursa olsun asla sıkılmaması gereken bazı sivilceler vardır. Peki, bu sivilcelerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Sizler için sıkıldığında ciddi cilt problemlerine neden olan sivilceleri araştırdık. İşte sıkılmaması gereken sivilceler...

Çevresel faktörler, tüketilen yiyecekler veya hormonal bozukluklardan ortaya çıkan sivilcelerin sıkılması azalmasına değil tam tersi çoğalmasına neden olur. 

İşte sıkılmaması gereken 5 tip sivilce;

BATIK KILLARI ÇEVRESİNDE ÇIKANLAR

Bazı kadınlar, batık kılların çevresinde kendi kendine sönmeyen sivilceleri iğne yardımı ile patlatıp batmış kılı çıkarmaya çalışırlar. Fakat uzmanlar bu durumun ciddi deri travmalarına neden olabileceğini vurguluyor. Böyle durumlarda bir uzmana başvurarak kontrollü ve daha sağlıklı bu sivilcelerin patlatılıp batmış kılın çıkarılması gerekir.

UÇUK ÇEVRESİNDE ÇIKANLAR

Uçuk, enfeksiyonlardan dolayı ortaya çıkmış bir rahatsızlıktır. Bu nedenle çevresindeki sivilce patlatıldığında o bölgedeki zararlı virüs sayısının artmasına neden olabilir. 

BEYAZ KÜÇÜK BEZELER

Uzmanların uyardığı bir diğer sivilce tipi ise özellikle göz ve çevresinde çıkan yağ bezeleridir. Kistik sivilce tipi olan bu bezler bir uzman tarafından özel yöntemlerle çıkartılmalıdır.

TAVUK DERİSİ CİLTLERİ

Keratoz pilaris olarak bilinen bu sivilce tipi bazı kişilerde çocukluk dönemlerinde görülür sonra kaybolur. Ancak bazılarında ise kalıcı olarak ömür boyu görülmeye devam eder. Zararsız gibi görülen bu yumrular sıkıldığında ciddi cilt sorunlarına neden olabileceğinden uzmanların dokunulmaması gerektiğini vurguladıkları bir diğer sivilce tipidir.

KİSTİK AKNE

Yüz bölgesindeki çıkan akne sivilceleri sıkıldığında uzun yıllar geçmeyen lekelere neden olur. Bu sivilcelerden kurtulmanın etkili yolu sivilce tedavileridir.

En İyi kahverengi far paletleri

İLİŞKİLİ HABER

En İyi kahverengi far paletleri
Doğal görünümlü çil makyaj nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğal görünümlü çil makyaj nasıl yapılır?
Fahriye Evcen'i zayıflatan çay tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen'i zayıflatan çay tarifi

BİR YORUM YAPIN 0