Fondöten uygulamanın incelikleri

Cildinizin rengini eşitlemek ve kusursuz görünmesini sağlamak için kullandığınız fondöteni yanlış uyguluyor olabilirsiniz. Sizler için fondöten uygulamanın inceliklerini araştırdık. İşte fondöteni sürmenin püf noktaları...

Fondöten, ciltteki kusurları kapatmak sivilceleri, lekeleri gizlemek ve ciltteki renk tonunu eşitlemek için kullanılan bir makyaj malzemesidir. "Yasemin.com" ekibi olarak cildinin kusursuz görünmesini isteyen kadınlar için fondöteni doğru uygulamanın yollarını ve püf noktalarını araştırdık. 

İşte fondöten uygulamanın incelikleri...

DOĞRU RENGİ BULUN

Cildinizin renk tonuna uygun bir fondöten seçmek çok önemlidir. Ten renginizden koyu ya da açık bir ürün seçmek, doğal görünmesini engeller. Bunun için fondöten alırken boynunuzda ya da gün ışında kontrol etmelisiniz. Uyguladığınız renk teninizde kaybolduysa emin olabilirsiniz. 

CİLT TİPİNİZE UYGUN ÜRÜN SEÇİN

Fondöteni alırken cildinizin tipine göre seçmeyi unutmayın. Kuru ciltler için; likit veya krem formunda, yağlı ciltler ise pudra veya hafif formüllü likit fondöten tercih etmelidir. 

Sıvı formda fondöteni uygularken mutlaka fırça kullanmalısınız. Dairesel hareketlerle doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Pudra veya stick formdaki ürünleri ise makyaj süngeri yardımıyla kusursuz bir şekilde uygulayabilirsiniz.

BAZ KULLANMAYI UNUTMAYIN

Fondöteninizin doğal görünmesi ve cildinizin kusurlarının tamamen gizlenmesini istiyorsanız, mutlaka fondöten öncesi baz uygulamalısınız. Makyaj bazı ciltte bulunan açık gözenekleri, siyah noktaları kapatarak fondötenin yüzünüze oturmasını sağlar. Aynı zamanda özellikle yağlı ciltlerin yaşadığı problemlerden biri olan 'fondötenin zamanla yağlı görünmesi' önüne geçer.

En etkili göz çevresi serumları

İLİŞKİLİ HABER

En etkili göz çevresi serumları
2018 yılının trend geometrik şalları kullanma önerileri

İLİŞKİLİ HABER

2018 yılının trend geometrik şalları kullanma önerileri
Hızlı kilo vermenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı kilo vermenin yolları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0