Color Correcting nasıl uygulanır?

Cildinizdeki lekeleri gizlemek ve renk eşitsizliklerini gidermek için kullanılan color correcting(renk düzenleyici) nedir ve nasıl kullanılır sizler için araştırdık. İşte color correcting kullanma rehberi...

Kozmetik dünyasının son zamanlarda en çok konuşulan güzellik ürünü correcting, ciltte bulunan kusurları gizlemek için kullanılır. Genellikle profesyonel makyaj sevenlerin tercih ettiği correcting, farklı renk tonları içermektedir. "Yasemin.com" ekibi olarak sizle için hangi renk nasıl kullanılır araştırdık.

İşte adım adım correcting kullanma rehberi...

- YEŞİL

 

Yeşil, ciltte bulunan akne izlerini, koyu halkaları ve kızarıkları nötrlemek için kullanılıyor. Sizde cildinizdeki akne izlerini kusursuz bir şekilde gizlemek istiyorsanız 'Max Factor Color Corrector Stick - Green' kullanabilirsiniz.

Fiyatı: 49 TL

- TURUNCU

Turuncu, göz altınızda bulunan morlukları kapatmak için kullanabilirsiniz. Koyu halkalar genellikle mavi bazlı olduğu için şeftali turuncumsu renkle gizleyebilirsiniz. Eğer cilt tonunuz çok açıksa şeftali, koyuysa turuncuyu tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Bunun için 'Bobbi Brown Creamy Corrector - Bisque' correctingini kullanabilirsiniz. 

Fiyatı: 112 TL

- LİLA

Lila, solgun ve cansız görünen cildinizi aydınlık göstermek için kullanılır. Hatta kolaylık olarak ten renginizi canlandırıcı lila renkte makyaj bazlarını da tercih edebilirsiniz. Eğer uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız 'Nyx Studio Perfect Primer - Lavender' tercih edebilirsiniz. 

Fiyatı: 33 TL

- SARI

Sarı, genellikle bronz tenlerde görülen mor lekeleri gidermek için kullanılan bu renk morun zıttı olduğu için tercih edilmektedir. Eğer renk tonunuz açıksa ve mor lekeler varsa hafif koyu veya turuncu tercih edebilirsiniz. Nyx HD Concealer Corrector - Yellow sizler için uygun bir ürün olabilir. 

Fiyatı: 33 TL

En şık baharatlık takımları

İLİŞKİLİ HABER

En şık baharatlık takımları
Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları
Pastel Moonlight aydınlatıcı incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Pastel Moonlight aydınlatıcı incelemesi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0