Cilt serumu ne işe yarar? Evde cilt serumu nasıl yapılır?

Cilt temizliği yaptıktan sonra normal nemlendirici ya da farklı kremler yerine yoğun ve güçlü içeriklere sahip olan ve cilt tarafından hızlıca emilen ürünler, cilt serumu olarak adlandırılır. Yaz aylarında güneşten cildinizi korumak ve beslemek için evde kolayca kendi cilt serumu hazırlayabilirsiniz. İşte cilt serumunu yapmanın püf noktaları...

Serum cilt temizlendikten hemen sonra ve diğer cilt bakım ürünleri uygulanmadan önce kullanılan, yoğun ve güçlü etken maddelerin cilt tarafından daha kolay emilmesini sağlamak üzere oluşturulmuş bir formüle sahip olan cilt bakım ürünlerinin genel adıdır. Cilt bakım serumları yüksek oranda güçlü etken maddeleri içerirler ve bu maddeleri cilt içine taşıyabilecek nitelikte olabilmek için sıvı formdadırlar. Bu sayede serumlar özel bir cilt probleminin çözümünü hedefleyen etkili araçlar olarak kullanılabilirler.  Özellikle yoğun nemlendirici, kırışıklık giderici ve leke problemleri için hazırlanan bir çok serum kullanıcılar tarafından memnuniyetle kullanılmakta. Özellikle yoğun nemlendirme, anti-age bakım ve leke sorunlarında serumlar önemli bir yer tutmakta. Kadınların çoğu doğal yağ yerine kozmetik bakım ürünlerini tercih etmesi her zaman doğru bir seçim olmayabilir. Bu yüzden serum kullanmak da gerekebilir. Serumlar, cildimizi koruyarak yaşlanmayı engeller. Yaz aylarında güneşten cildinizi korumak için evde kolayca kendi serumu yapabilirsiniz.

Kaş serumları işe yarıyor mu? Kaş serumu nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERKaş serumları işe yarıyor mu? Kaş serumu nasıl kullanılır?

CİLT SERUMLARI NE SIKLIKLA KULLANILIR?

Serumlar çoğunlukla günde 1 ya da 2 kez uygulanır. Kullandığınız serumun niteliği ya da cilt probleminizin şiddeti uygulama sıklığını değiştirir.  En doğru kullanım şekli için ambalajın üzerindeki kullanım bilgilerini mutlaka okuyun. Eğer bu bilgiye ulaşamıyorsanız çoğu cilt bakım serumu günde 1 kez uygulandığında ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Hydrafacial nedir ve ne işe yarar? Hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır? Hydrafacial fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERHydrafacial nedir ve ne işe yarar? Hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır? Hydrafacial fiyatları

EVDE DOĞAL CİLT SERUMU TARİFİ:

MALZEMELER

4 E vitamini kapsülü
2 yemek kaşığı tatlı badem yağı

2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
2 yemek kaşığı jojoba yağı
2 yemek kaşığı avokado yağı

HAZIRLANIŞI

Kapsüller bir kasenin içine boşaltın. Sonra üzerine üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı,tatlı badem yağı ve avokado yağını koyup iyice karıştırın.

Hazırlanan serumu püskürtmeli bir şişeye koyun.

Hazırladığınız serumu mutlaka karanlık ve serin yerde saklayın. Serumu kullanacağınız zaman yüzünüzün mutlaka temiz olması gerekir.

Cilt temizlendikten sonra kullanılırsa daha etkili olur.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

SEVTAP 4 yıl önce

Bu karışımı yazında kullanabilir miyiz?