Çenede neden sivilce çıkar? Çenede çıkan sivilce için doğal çözüm

Aşırı yağlı yiyeceklerin tüketilmesi ve hormon bozukluklarından dolayı çıkan çenedeki sivilceleri doğal yöntemlerle giderebilirsiniz. Kadınların en büyük sivilce problemlerinden olan çene sivilceleri ortadan kaldıran muhteşem bir yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. İşte çenede çıkan sivilceleri gidermenin doğal yolları...

Çenede sivilce, yüzün alt kısmında ve çene kıvrımında beliren sivilcelerdir. Büyük çene sivilceleri, yüz hatlarını daha farklı göstermeye meyillidir. Hatta çenede çıkan büyük sivilceler çeneni olduğundan daha büyük veya uzun gösterebilir.  Çenedeki sivilceler genellikle yüzün diğer kısmındaki sivilceler gibi yayılmaya müsaittir. Çenede beliren sivilce veya çenedeki siyah noktalarına erkenden cilt bakımı yapmazsan yüzünün geri kalanında da sivilceler görmen çok normaldir. Çenedeki sivilcelerin nedeni, cildinin fazla sebum üretmesi, siyah noktalar ve hormonsal değişikler gibi etkenlere bağlıdır. Çenenizde çıkan sivilceden bir an önce kurtulmak istiyorsanız bu doğal yöntemi deneyebilirsiniz. 

Maske sivilce mi yapıyor? Maskne nedir ve neden olur? Maskne ile nasıl başa çıkılır? İLİŞKİLİ HABERMaske sivilce mi yapıyor? Maskne nedir ve neden olur? Maskne ile nasıl başa çıkılır?

İşte çenede çıkan sivilceleri kısa sürede yok eden doğal yöntemler:

  • - Buhar, ciltteki gözenekleri açar ve ölü hücreleri ve beyaz uçlu sivilceleri ortadan kaldıran bir yöntemdir. Ocakta bir tencere suyu kaynatın. Başınıza havlu geçirerek buhar soluyun. 

Roaccutane nedir? Nasıl kullanılır? Roaccutane yan etkileri nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERRoaccutane nedir? Nasıl kullanılır? Roaccutane yan etkileri nasıl geçer?

  • - Bir diğer yöntem ise, karanfil yağını sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz. Karanfil yağı sivilce tedavisinde oldukça faydalıdır.
  • - Her gün yüzünüzü limon ile ovaladığınızda sivilcelerin azalmasını sağlayabilirsiniz. 
  • - Bir miktar sandal ağacı tozunu yoğurtla karıştırın. Birkaç damla limon sıkın. Çenede çıkan sivilcenin üzerine sürün. Kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 11

istanbul 3 yıl önce

zigavus cilt temizleme toniği ve beyaz kil maskesinden çok memnunum cildim tazelendi ve akne oluşumunu engelliyor

Toplam 2 beğeni

Esra 3 yıl önce

sivilceye meğilli bir cildim vardı tavsiye üzerine zigavus cilt temizleme jeli ve beyaz kil maskesini düzenli kullanarak kontrol altına aldım ben memnun kaldım

Burak Ateşalmaz 3 yıl önce

Zigavus hiçbir işe yaramadı tavsiye etmem

Toplam 1 beğeni

hülya 3 yıl önce

ben cilt problelerimi zigavus beyaz kil maskesi ile durdurup iyileştirdim çok memnun kaldım

feride 3 yıl önce

zigavus siyah soyulabilen maskesi akneye meğilli ciltler için çok başarılı ve etkili kesinlikle tavsiye edebilirim

Yorumların Tümünü Okuyun