Topuk (ponza) taşı nedir? Topuk (ponza) taşı nasıl kullanılır?

Ayak sağlığı konusunda en büyük yardımcılardan biri olan topuk taşı, adeta ayakları pürüzsüzleştirerek yumuşacık görünmesini sağlıyor. Peki ponza taşı nasıl kullanılır ve kullanırken nelere dikkat edilmelidir sizler için araştırdık. İşte topuk yani ponza taşı hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Topuklarınızdaki çatlakları gidermek ve pedikür yaparken ayaklarınızdaki ölü derileri gidermek için ponza taşını kullanabilirsiniz. Halk arasında nasır taşı olarak bilinen ponza taşı, ayakların uzun süre havasız kalmasından dolayı oluşan kötü kokuların da yok olmasına yardımcı olur. Volkanik kayalardan oluşan bu taş, gözenekli bir yapıya sahip olduğu için suyu emmez ve hijyeniktir. Genellikle topuklarda oluşan problemleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan bu aparat, aynı zamanda kol, dirsek, ellerde meydana gelen nasırımsı alanların da temizlenmesine yardımcı olur.

TOPUK TAŞINI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Topuk taşını kullanırken sert hareketlerle değil, masaj yaparak kullanılmalıdır. Böylece vücuttaki ölü deriler temizlenir ve cilt daha rahat nefes alır.

- Topuk taşını kullanmadan önce bir süre sıcak suda bekletilmesi gerekir.

- Topuk taşını her banyoya girdiğinizde kullanmanızda fayda var. 

Topuk taşını kullandıktan sonra topuğunuza yumuşatıcı bakım ürünlerini kullanmayı unutmayın.

TOPUK PONZA TAŞI NASIL KULLANILIR?

Ponza taşı kullanımın en uygun alanı ise banyodur. Önce ılık su ile dolu bir kabın içerisinde 10 ila 15 dakika boyunca bekletin. Bu suyun içerisine biraz sıvı sabunda ekleyin ve ayak derinizi daha iyi yumuşatın. Bekleme süresinin sonunda ponza taşını da ıslatıp uygulamaya geçin. Ponza taşı ya da diğer adı ile topuk taşını dairesel hareketleri ile uygulayın. 30 ila 35 saniye boyunca sorunlu olan bölgeyi ovalamanız yeterlidir. Uygulama bitiminde ise ayaklarınızı yıkayıp kurulayıp nemlendirici tatbik edebilirsiniz. 

Mide şişkinliği neden olur ve  belirtileri nelerdir? Mide şişkinliğine iyi gelen besinler

İLİŞKİLİ HABER

Mide şişkinliği neden olur ve belirtileri nelerdir? Mide şişkinliğine iyi gelen besinler
Menisküs nerededir? Menisküs yırtığı neden olur? Menisküs yırtıklarının belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Menisküs nerededir? Menisküs yırtığı neden olur? Menisküs yırtıklarının belirtileri nelerdir?
En güzel spor kombin modelleri ve fiyatları |Spor yaparken tercih edeceğiniz en güzel taytlar

İLİŞKİLİ HABER

En güzel spor kombin modelleri ve fiyatları |Spor yaparken tercih edeceğiniz en güzel taytlar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0