Saça zarar veren modeller

Günlük kullanılan saç modellerinden bazılarının saçlarınıza zarar verdiğini biliyor muydunuz? İşte saçlarınıza zarar veren o modeller…

Bazen öyle günler oluyor ki günü kurtarmak için tercih ettiğiniz saç modelleri, aslında saçlarınıza fark etmeden zarar veriyor. “Yasemin.com” ekibi olarak saçlarınıza zarar veren bu modelleri araştırdık. İşte siz fark etmeden saçlarınıza zarar veren modeller:

SIKI TOPUZ VEYA AT KUYRUĞU

At kuyruğu ya da sıkı topuz bazen günün kurtarıcı saç modellerinden olabiliyor. Ama kötü saç gününü kurtaran bu saç modelleri aslında saçlarınızın yıpranmasına sebep oluyor. Özellikle lastik tokalar iyi oldukça sıkı bağlanan bu modeller, saçı yıpratarak kırılmasına sebep oluyor. Bu modelleri yaparken at kuyruğunu biraz daha aşağıdan yapabilir, sıkı topuzu ise dağınık topuz olarak tercih edebilirsiniz.

FÖN VE MAŞA

Saçlarınıza yapacağınız bir diğer kötülük ise onlara yüksek ısılı işlemler uygulamaktır. Yüksek ısılı işlemler saçlarınızı yıpratarak kırılmasına sebep olur. Her gün fön ya da maşa yapmaktan ve saçlarınızı aşırı sıcak su ile yıkamaktan vazgeçin.

ARKAYA YATIRILMIŞ SAÇLAR

Son zamanların oldukça sık kullanılan geriye yatırılmış saç modelleri yapımında kullanılan kimyasal içerikli ürünler saçlarınıza zarar verebilir. Bu modeli kullanmak zorunda kalan kişilerin, saçlarını gün sonunda hemen yıkamaları gerekmektedir.

SIKI ÖRGÜLER

Yaz aylarının en popüler olan saç modellerinden biri olan örgüler, sıkı yapıldıkları zaman saçların kırılmasına neden olabilir. Sıkı örgüler yerine, saçlarınızı gevşek bir şekilde örerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

ISLAK SAÇLAR

Saçların zarar görmesinde ki en büyük etkenlerden biri de ıslak olan saçların toplanmasıdır. Islak saç, zayıf ve güçsüz saçtır. Bu yüzden kırılmaya oldukça müsaittir. Saçlarınızı kurutmaya zamanınız yoksa eğer toplamak yerine açık bırakın.

Yorgunluğa neden olan besinler

İLİŞKİLİ HABER

Yorgunluğa neden olan besinler
Tatil sonrası saç ve cilt bakımı

İLİŞKİLİ HABER

Tatil sonrası saç ve cilt bakımı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0