Rapunzel sendromu nedir? Rapunzel sendromu neden olur? Rapunzel sendromu tedavisi

Son günlerde en çok konuşulan ve araştırılan Rapunzel sendromu tıp diliyle trikofaji nedir, Rapunzel sendromunun belirtileri nelerdir ve Rapunzel sendromunun tedavisi var mıdır? sizler için detaylı bir şekilde araştırdık. İşte rapunzel sendromu hakkında her şey bugünkü yazımızda.

Rapunzel sendromu(trikofaji) zihinsel engelli, sinir hastaları veya ruhsal bozuklukları olan insanlarda görülen saç yeme hastalığına verilen isimdir. Bu hastalığın asıl nedeni tıp dilinde 'trikofaji' olan yani davranış bozukluklarından dolayı oluşan bir hastalıktır. Bu sendromu yaşayan kişiler, saçlarını yutarak bağırsaklarının ciddi derece hasara uğramasına sebep oluyorlar. Uzmanların açıklamalarına göre daha önce görülen kömür veya toprak yemek gibi gıda olmayan maddeleri yemeği alışkanlık haline getirme alışkanlığı yani 'pika' olarak da tanımlandığını belirtiyor. Rapunzel sendromu, günümüzde çoğu kişi tarafından konuşulan ve araştırılan konular arasında yerini alıyor. 

PEKİ, RAPUNZEL SENDROMUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Saç koparma,

- Bağırsakta büyük çapta tıkanmalar

- Midede veya bağırsaklarda birikmişi saç yığını

- Kusma ve mide bulantısı belirtileri bu sendroma yakalandığınızın belirtisidir.

RAPUNZEL SENDROMUNUN TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Rapunzel sendromu yaşayan hastalıklara ilk cerrahi olarak müdahale edilmesi gerekir. Çünkü midede veya bağırsakta biriken saç yığınları ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Yutulan saçları kimyasallarla çözüp, lazer yardımıyla ağızdan mideye ulaşarak tüp yoluyla da alınabilmesi mümkündür. Temizlenen mide ve bağırsaklar sonrasında kişinin kesinlikle psikolojik destek alması uzmanlar tarafından öneriliyor. Bu sendromu yaşayan bazı kişilerde demir eksikliği, çölyak hastalığının da görüldüğü gözlemlendi.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0