Hindistan cevizi yağının cilde ve yüze faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Son yıllarda hem yemeklerde hem de binlerce kozmetik ürünlerinde kullanılan Hindistan cevizi yağı, cilde, yüze hatta tüm vücuda farklı farklı faydalar sağlıyor. En çok nemlendirme özelliğiyle bilinen Hindistan cevizi yağı göz altı morluklarından lekelere, çatlaklardan egzamaya kadar birçok problemi gideriyor. Hindistan cevizi yağının diğer faydaları nelerdir Cevabı haberimizde...

Kadınların son yıllarda çok sık tercih ettikleri aynı zamanda indirime girmesini bekledikleri Hindistan cevizi yağı, yemeklerden cilt bakımına kadar birçok alanda kullanılan besleyici bir yağ türüdür. Katı ve sıvı olmak üzere 2 farklı türü olan Hindistan cevizi yağı, kalori açısından oldukça düşüktür. Hindistan cevizi suyu ile sütü de birbiri ile sık karıştırır fakat birbiriyle tamamen ayrı oluşumlardır. Hindistan cevizi sütü taze Hindistan cevizinin beyaz kısmının rendelenmesi ve kaynatılması ile elde edilir. Suyu ise Hindistan cevizinin iç kısmında doğal olarak bulunan kısımdır. Cilt bakım ürünlerinin içerisinde sıklıkla kullanılan Hindistan cevizi yağının yüze, cilde ve vücuda faydaları sizler için mercek altına aldık.

Hindistan cevizi yağının cilde ve yüze faydaları

Hindistan cevizi yağının cilde ve yüze faydaları

HİNDİSTAN CEVİZİNİN CİLDE VE YÜZE FAYDALARI

Uzmanların da sık sık önerdiği Hindistan cevizi yağı, ciltte bulunan lekeleri gidermede oldukça etkili bir üründür. E vitamini bakımından güçlü olan Hindistan cevizi yağı, ciltte bulunan yaraların da iyileşme sürecini hızlandırır. Bir cezvede hindistan cevizi yağını ısıtın. Ardından leke olan bölgeye 10 dakika masaj yapın. Cildiniz yağı emene kadar 1 saat bekletin. Bu işlemden hızlı sonuçlar elde etmek istiyorsanız günde 2 veya 4 kez uygulayabilirsiniz. 

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağının en önemli özelliklerinden biri cilt tonunu eşitlemesi ve kolajen üretimini hızlandırmasıdır. Yapılan bir araştırmaya göre; Hindistan cevizi yağı serbest radikallerle savaşmaya ve zarar görmüş cildi beslemeye son derece yardımcı olarak, anti bakteriyel özellik oluşturur. Duş sonrasında tüm vücudunuza Hindistan cevizi yağını yedirebilirsiniz. Bu peeling yöntemi de olacaktır.

Hindistan cevizinin faydaları

Hindistan cevizinin faydaları

Hindistan cevizi yağının içerisinde yüksek oranda yağ asidi bulunmaktadır.Bu yağ asidi ise iltihabı azaltmaya, cildi canlandırmaya ve kuruluğu gidermede birebir sonuç gösteriyor. Bir parça pamuğa yağdan alıp cildinizde istediğiniz bölgeye sürün. 1 gece bekletin. Sabah uyandığınızda ılık su ile o bölgeyi yıkayın.

Hindistan cevizi

Hindistan cevizi

Cildi en doğal şekilde nemlendirmek isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken Hindistan cevizi yağı nemlendirici özelliği dışında cildinizin sağlığı için olumlu yönde etkili olacaktır.

Tüm cilt tiplerine uygun olan hindistan cevizi yağı, göz altı morluklarını giderek cildi muhteşem bir şekilde onarır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 52

Melahat 2 yıl önce

Gerçekten işe yarıyor muhteşem bir nemlendirici cildiniz parlıyo

Toplam 1 beğeni

Ciğdem 2 yıl önce

Yaklaşık iki aydır hergün kullanıyorum cildimin başka hiçbir kozmetik kreme ihtiyacı kalmadı cok memnunum kesinlikle herkeze tavsiye ediyorum

Toplam 3 beğeni

Ebrar 3 yıl önce

Gerçekten. Fadalı. Bir. Yağ

Toplam 2 beğeni

Elif 3 yıl önce

Zigavus cilt bakım ürünlerini kullanıyorum çok memnunum ben akneye meyilli ciltlere çok başarılı tavsiye ederim

Gizem 3 yıl önce

Evet bende kullanıyorum

Toplam 1 beğeni

Turkan 3 yıl önce

Tek sadece yagin kendisinimi kullaniyorsunuz. Baska ilave bir sey katmadanmi?benim.kosmetoloq dedi yalniz yagin kendisini yuze surmek olmaz. Qliserin falan kat.

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun