Saçlarınızı kuruturken dikkat etmeniz gerekenler

Saç kurutma işlemi yaparken saçlarınıza zarar vereceğinizi biliyor muydunuz? İşte saç kurutma sırasında yaptığınız yanlışlar...

Saç sorunlarına sebep olan en büyük faktörlerden bazıları onlara yüksek ısılı işlemler uygulamak olarak bilinir. Bunun dışında saç kurutma işlemi yaparken dikkat edilmediği takdirde saçlarınızın kırılmasına, çabuk yağlanmasına, sönük ve kabarık olmasına sebep olabilirsiniz.

İşte saç kuruturken yapılan hatalar...

SIRILSIKLAM SAÇLARI KURUTMAK

Saçlarınıza yaptığınız en büyük hatalardan biri, saçlar sırılsıklam ıslakken kurutmaktır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bir süre bekleyin ve saçlarınızı kurutma işlemine daha sonra başlayın.

ISI KONTROLÜ

Saç uçlarınızı kuruturken makinenin ısısını en düşük seviyeye alın. Yüksek ısıda yapılan kurutma işlemi saç uçlarınızın kırılmasına sebep olur.

YANLIŞ YÖNE KURUTMAK

Saçlarınıza hacim kazandırmak istiyorsanız, yukarı doğru kurutma işlemi yapın. Saçlarınızda oluşan kabarmayı önlemek için saç kurutma makinesini aşağı doğru tutarak kurutma işlemini tamamlayın.

Doğal makyaj temizleyici yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Doğal makyaj temizleyici yapımı
Okulun ilk günü nasıl giyinilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Okulun ilk günü nasıl giyinilmeli?
Mevsim geçişlerinde nasıl giyinilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Mevsim geçişlerinde nasıl giyinilmeli?
Doğal yollarla cilt rengi nasıl açılır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğal yollarla cilt rengi nasıl açılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0