Saç nasıl uzar? Hızlı saç uzatan etkili yöntemler

Kestirdikten sonra pişman olduğunuz kısa saçlarınızı evde yapacağınız yöntemlerle 1 haftada kolayca uzatabilirsiniz. Uzmanların da önerdiği saç uzatan mucize kürleri derleyerek saçlarının bir an önce uzamasını isteyen kadınları mutlu etmeye geldik. Birbirinden doğal saç uzatan kür tarifleri haberimizin detaylarında...

Yapılan araştırmalar genel olarak bir saç ömrünün 3-4 yıl kadar aktif bir süreç içinde olduğunu ve bu dönemden sonra birkaç gün içinde geçiş dönemine girdiği sonrasında ise üç ay kadar bir dönem içinde dinlenme evresine girdiğini söylemekteler.Saçlar günde 1/3 mm (ayda yaklaşık 1cm) kadar uzamakta ve günde dökülen saç miktarı 100 tel civarında olmaktadır. Elbette saça doğru bir bakım uygulayarak ve olumsuz faktörlerin etkilerini ortadan kaldırarak bu uzama hızını artırabilirsiniz.

hızlı saç uzatmak için ne yapılır

hızlı saç uzatmak için ne yapılır

Saçlarınızı sağlıklı, parlak ve canlı bir şekilde uzatmak için doğal yöntemleri kullanabilirsiniz.Doğal yöntemler saçları yıpratmadan ve özüne zarar vermeden saçların uzamasına yardımcı olurken kimyasal içerikli ürünler saç köklerinin zayıflamasına aynı zamanda yıpranarak kırılmasını sağlayabilir. Siz de saçlarınızın 1 haftada sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız hazırladığımız doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

BİBERİYE YAĞI

Eski zamanlardan beri kullanılan biberi yağı, saç derisini besleyerek aynı zamanda saç dökülmesine de birebir iyi geliyor. Uzmanlar tarafından da önerilen biberiye yağı, içerdiği anti-inflamtuar sayesinde tıkanan saç köklerini açarak hızlıca uzamasına yardımcı oluyor.

BİBERİYE YAĞI

BİBERİYE YAĞI

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı biberiye yağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

YAPILIŞI

İki malzemeyi bir kasenin içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra saç derinize ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Bir gece boyunca saçınızda bekleterek uyandığınızda yıkayın. Biberiye yağını saç kremi ya da şampuanınızın içerisine de ekleyebilirsiniz. Bu uygulamayı hafta 2 veya 3 kez yapabilirsiniz.

SOĞAN SUYU

Son yıllarda popüler olan soğan suyu; saç uzatma, saç dökülmesini önleme, yeni saç çıkarma, beyaz oluşumunu engellemek gibi saç problemlerini tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Soğanın içerisinde bulunan kükürt, kan dolaşımını arttırarak hızlı saç uzatma etkili sağlar. Siz de saçlarınızın hızlıca uzamasını istiyorsanız, sizler için hazırladığımız soğan suyu kürünü yapabilirsiniz.

SOĞAN SUYU

SOĞAN SUYU

MALZEMELER

2 adet büyük boy soğan
Pamuk

YAPILIŞI

Soğanı ortadan ikiye bölerek suyunu çıkarın. Daha sonra pamuk yardımıyla saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. 15 ile 20 dakika arası beklettikten sonra şampuan ile saçınızdan arındırabilirsiniz. Bu yöntemden hemen etki almak istiyorsanız haftada bir kaç kez uygulayabilirsiniz.

BİOTİN

Son yıllarda güzellik sektöründe sıkça kullanılan Biotin, karaciğer yağlanması ve B vitamini eksiliği gibi hastaları tedavi etmek için kullanılan bir vitamin çeşididir. Ancak güzellik uzmanları tarafından yapılan izlenimlere göre biotinin saçları uzattığı ve saç köklerini besleyerek saç dökülmesine de birebir iyi geldiği biliniyor.

MALZEMELER

2 adet biotin tablet
Arzuya göre zeytinyağı veya hindistancevizi yağı

YAPILIŞI

Biotin tabletini ezip yağ ile hızlıca karıştırın. Pürüzsüz kıvama gelen karışımı masaj yaparak saç köklerinize uygulayın. Bir gece beklettikten sonra su ile durulayabilirsiniz. Bu karışımı haftada 2 kez uyguladığınızda zamanla etkisini siz de fark edeceksiniz.

ELMA SİRKESİ

Doğal ev yapımı elma sirkesi saçların pH değerini dengeleyerek saç uzamasını hızlandırır. Aynı zamanda saçların parlak ve sağlıklı görünmesine de yardımcı olur.

ELMA SİRKESİ

ELMA SİRKESİ

MALZEMELER

1 çay bardağı elma sirkesi
4 su bardağı su

YAPILIŞI

Saçlarınızı şampuan ile güzelce yıkayın. Daha sonra su ile sirkeyi bir kabın içerisinde karıştırarak temiz saçlarınıza durulama suyu olarak uygulayın. Saçlarınızı her yıkadığınızda bu suyu uygulayabilirsiniz.

Islak kıyafetler nasıl kurutulur? Yağmurda ıslanan kıyafetleri kurutma yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Islak kıyafetler nasıl kurutulur? Yağmurda ıslanan kıyafetleri kurutma yöntemi
Desenli çoraplar nasıl giyilir? Sezonun trend desenli çorapları

İLİŞKİLİ HABER

Desenli çoraplar nasıl giyilir? Sezonun trend desenli çorapları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 51

ayla 1 yıl önce

benim saçlarımda çok yavaş uzuyordu mega keratin seti kullanmaya başladım onun sayesinde uzamaya başladı

derin altan 2 yıl önce

sınava hazırlandığım dönemlerde çok ciddi şekilde dökülmem oldu. sabah uyandığımda yastığımın üzerinde çok saç olurdu. resmen psikolojim bozulmuştu. sonra okuldan arkadaşım likit keratin dökülme setini önerdi. malum öğrenci olunca pahalı gelmişti. ama ürünü kullandıktan sonra saç dökülmem azalmaya başladı. yaklaşık iki ay oldu kullanalı . ürün hem doğal hem garantili. saçlarım uzamaya ve kalınlaşmaya başladı.

Toplam 2 beğeni

Oğuz 3 yıl önce

Bilmiyorum olabilir

Toplam 3 beğeni

Beste 3 yıl önce

Bn sadece yılan yağı ve hindistan cevizi yagi kullanıyorum gayet güzel ise yariyo

Toplam 2 beğeni

Ceren 3 yıl önce

Sakin denemeyin

Toplam 2 beğeni

Nehir 2 yıl önce

Niyeki

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun