Sahte parfüm nasıl anlaşılır? Sahte parfümlerin zararları neler?

Parfüm günlük hayatta özellikle kadınların yanından bile ayırmadıkları bir eşyadır. Parfüm alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar var. Bu adımlara dikkat edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açan hastalıklar ortaya çıkabilir. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Mustafa Özdemir, sahte parfüm hakkında merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a anlattı.

Parfüm satın alırken fiyatının yüksek ya da uygun olmasından çok dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan biri de orjinalliğidir. İmitasyon parfümleri kolayca üretilir ancak otantik parfüm ile aynı kalitede veya kokuya sahip değildir, bu nedenle onlara para harcamak gereksiz harcama olacaktır. Ancak günümüzde orijinallerine göre daha ucuz olduğu için sahte parfümlerin satın alımı daha fazla. Sahte parfümlerin "temas alerjisi" oluşturduğunu ve bununla birlikte daha birçok soruna yol açtığını belirten uzmanlar kesinlikle sahte parfümlerin kullanılmaması gerektiğini vurguluyor. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak merdiven altı üretilen sahte parfümlerin sağlığa zararlarını Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdemir'e sordu. 

PEKİ SAHTE PARFÜM NASIL ANLAŞILIR?

Güzel kokmak için tercih ettiğiniz parfümlerin orijinal olup olmadığını anlamak aslında sanıldığı kadar zor değildir. İşte parfümlerin orijinal olup olmadığını anlamanın yolları:

- Orijinal parfümün kutusunun etrafındaki şeffaf ambalajı kusursuz bir şekilde geçirilmiştir. Ambalajda herhangi bir deforme gözünüze çarparsa, sahte olmasından şüphelenebilirsiniz. 

- Gerçek parfümlerin kutuları parfüm şişelerinin zarar görmemesi için beyaz kartondan yapılır. Düzensiz ya da farklı renkte olan karton parfümlerin sahte olma olasılığı yüksektir.

- Parfüm kutularının altında bulunan altın renkli yuvarlağa dikkat edin. Orijinal parfümlerde siyah ok sağ tarafa, altın renkli ok ise sol tarafa doğru bakar. Alacağınız parfüm altındaki oklar bu şekilde değilse sahte olabilir.

- Ünlü markalar parfümlerde fazla renklendirici kullanmaz ve çoğunlukla orijinal parfümlerin rengi soluktur. Fazla canlı renkli parfümlerin sahte olma ihtimali yüksektir.

- Parfümlerin seri numaraları hem şişede hem de kutularda yer alır.

- Orijinal parfüm şişelerinde ve kapaklarında pürüz göremezsiniz. Şişe, kapağı, kutusu ve ambalajı yani her şeyi düzgün bir şekilde kesilmiş ve yapıştırılmıştır.

Bebeklerde taklit dönemi! Çocuğun konuşma gelişimini hızlandıran egzersizler

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde taklit dönemi! Çocuğun konuşma gelişimini hızlandıran egzersizler
En etkili alt karın eritme hareketleri! Evde alt karın nasıl düzleştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

En etkili alt karın eritme hareketleri! Evde alt karın nasıl düzleştirilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0