Evde en kolay manikür nasıl yapılır? Manikürün püf noktaları

Ellerinin her zaman bakımlı ve özenli görünmesini isteyen kadınlar sık sık manikür ve tırnak eti bakımı yaptırırlar. Bu bakımı başkalarının kullandığı aletlerle yapmak hem tırnak problemlerine hem de bakteri taşıdığı nedeniyle kanser riski oluşturabilir. Sizler için evde kolayca tırnak eti bakımı nasıl yapılır araştırdık. Doğal katikülün yapımı haberimin detaylarında...

Kendini sosyal izolasyon ve karantina altına alan insanlar, koronavirüse karşı 14 gün boyunca evde olacak. Bu süre zarfında bakımı eksik etmemek gerekiyor. Kütikül olarak bilinen tırnak etleri, zaman zaman kuruyup sertleşerek kötü bir görüntü oluşmasına sebep olabilir. Kötü görüntü oluşmasından ziyade, günlük hayatta bir yerlere takılarak kanamaya ve ağrı oluşmasına hatta enfeksiyona ve bakteri oluşmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarla karşılamamak için belli aralıklarla tırnak eti bakımı yapılmalıdır.  Tırnak eti bakımı yapmak için en doğru ve en ideal zaman duş sonrasıdır. Duş sonrasında yumuşayan tırnak etleri, manikür işlemini oldukça kolaylaştırır. Daha sağlıklı sonuçlar elde etmek için tırnak bakım kalemi ile yumuşayan tırnak etlerinizi ittirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak istemeyen kişiler evde tırnak bakım kürü hazırlayarak bu kür ile tırnaklarına bakım yapabilirler. Peki, tırnak bakım kürü nasıl yapılır?

TIRNAK BAKIM KÜRÜ:

MALZEMELER:

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli,
- 1 çay kaşığı limon suyu

El bakımı

El bakımı

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve bu karışımı tırnak etlerinize sürün. 5 dakika kadar masaj yaparak tırnak etlerinizin bu karışımı emmesini sağlayın. Ardından ellerinizi sıcak su ile yıkayıp nemlendirici sürebilirsiniz.

İşte bu kadar!

MANİKÜR YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Tırnakların ve tırnak etlerinin daha iyi temizlenmesi için manikür öncesi ellerin mutlaka ılık ve sabunlu bir suda bekletilmesi gerekir. 

Hoş kokulu bitkisel yağları manikür suyunuza ekleyerek daha yumuşak, kolayca törpülenen ya da kesilen tırnaklara ve tırnak etlerine sahip olabilirsiniz.

Sararan, kırılan, güçsüz tırnaklardan şikayetçi olanlar için limon en iyi çaredir. 

Şeker ve zeytinyağı ile kolaca hazırlayacağınız ya da hazır olarak satın alacağınız peeling ürünleri ile ellerinizin ölü derilerden arınmasını sağlayabilirsiniz.

Ellerinizi yumuşatıp arındırdıktan sonra tırnaklarınızı kesip törpüleyebilirsiniz.

Tırnaklarınızı kestikten sonra ellerin bakımsız görünmesine yol açan uzun, koparılmış tırnak etlerini bir törpü ya da kürdan yardımıyla ittirip ardından özel makasıyla kesmeniz gerekir.

Törpülenmiş ve tırnak etlerinden arınmış tırnaklarınız ve ölü derilerinden arınmış elleriniz için manikürde son adım nemlendirme işlemidir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0