Saç boyasının zararları nelerdir? Üst üste saç boyamanın zararları

Saçtaki beyazları kapatmak ya da farklı renkler kullanmayı seven kadınlar ilk olarak çözümü saçlarını boyamakta bulurlar. Tamamen kimyasallardan oluşan özellikle de kokusu bile keskin olan saç boyası hakkında uzmanlar bir araştırma yaptı. Kadınlar tarafından milyonlarda tercih edilen saç boyası saç döker mi ve saç boyasının zararları nelerdir tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Çeşitli kimyasallardan üretilen saç boyalarının piyasada bir çok alternatifi bulunuyor. Ancak bazılarının içerisinde bulunan aşırı kimyasallar saçlara zarar vererek yıpranmış görünüme ve saç derisi problemlerine sebep olabilir. Sık sık saç rengi değiştiren kişilerde deri kabarmaları, büyük kepeklenmeler hatta saç kırıkları gibi nedenlere sebep olan saç boyası yapılan araştırmalara göre ispat edilmiştir. Genellikle saç dökülmesi sorularına neden olup olmadığı merak edilen saç boyası hakkında tüm ayrıntıları bugünkü yazımızda kolaylıkla bulabilirsiniz. Uzmanların önerisi ise kesinlikle saç boyası kullanmamanız gerektiği yönünde. Saç boyası yerine kına tercih edebilirsiniz.

Saç boyası nasıl akıtılır? Saç boyasını akıtmak için bitkisel çözüm önerileriİLİŞKİLİ HABERSaç boyası nasıl akıtılır? Saç boyasını akıtmak için bitkisel çözüm önerileri

- Saç boyasının içerisinde bulunan bazı pigmentler kansere neden olmaktadır. Avruğa'da yapılan bir araştırmaya göre; sık sık saç rengi değiştiren ve bu boyaları kullanan kişilerde "lenfoma kanseri" riskinin yüksek olduğunu açıkladı.

- Saç boyalarının içerisinde bulunan PPD(parafenilendiamin) maddesi, saç köklerinde yara oluşmasına, kaşıntı, kızarıklık, şişlik, cilt derilerinde döküntü, göz kapaklarında şilşik gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. 

Saç boyası zararlı mı

Saç boyası zararlı mı

- Saç boyaları, saçlarda sertleşme, kuruma ve aşırı derecede dökülmelere yol açabilir. Düzenli olarak saç boyayan kişilerin saçların seyrelme ve bölgesel dökülmeler görülebilir.

- Saç boyaları yalnızca saçlara değil, çeşitli sağlık problemlerine de neden olabilir. Ciltle temas eden saç boyaları deriyi tahriş ederek, saç diplerinde büyük yaralara neden olur.

- Saç boyama işlemi yapılırken kesinlikle oda hava almalıdır. Çünkü saç boyasındaki kimyasal koku solunum yolunu rahatsız edebilir.

- Özellikle kokulara alerjisi olan kişilerin maske kullanarak uygulaması gereken saç boyası, göz kapaklarında şişlik, göz ve burun çevresinde deri döküntüsü gibi reaksiyonlarla farklı hastalıklara neden olabilir.

Hussein Chalayan’ın moda sınırlarını zorlayan tasarımları...

İLİŞKİLİ HABER

Hussein Chalayan’ın moda sınırlarını zorlayan tasarımları...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

dilan 4 yıl önce

zıgavus marka sac boyasını onerırım saca zarar vermıyor

Toplam 2 beğeni

tayyar 4 yıl önce

herkes saçlarını yağlı boya ile boyasın ne güzel olur

Toplam 2 beğeni