Kuru fasulyenin cilde faydaları neler? Kuru fasulye maskesi nasıl yapılır?

Cildinizdeki lekeleri gidermek ve pürüzsüzleştirmek için pilavın üzerine iyi giden kuru fasulye maskesini denediniz mi? Uzmanların son yılda yaptığı araştırmalara göre bakliyat türleri vücuda vitamin sağlarken aynı zamanda daha birçok problemi de ortan kaldırıyor. Peki kuru fasulyenin faydaları neler? Kuru fasulye maskesi nedir ve nasıl yapılır? Merak edenler için yazımızın detaylarını okuyabilirsiniz.

Türk mutfağında sık sık pişen ve özellikle erkeklerin çok sevdiği kuru fasulye yemeği adeta akıllara durgunluk veriyor. Bebek ve çocukların kemik gelişiminde etkili folik asit ve demir içeriği zengin olduğundan hamilelikte tüketilmesi tavsiye edilen kuru fasulye uzmanlar tarafından da öneriliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren kuru fasulye kolaylıkla marketlerde bulunabiliyor. Vitamin ve mineral bakımın vücut sağlığına oldukça faydalı olan kuru fasulyenin cildi güzelleştirmek için kullanıldığını ve bazı pahalı marka kremlerin içerisinde yer aldığını biliyor muydunuz? 

KURU FASULYENİN CİLDE FAYDALARI

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, cildin renk tonunu eşitleyerek, parlak bir hale gelmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda sivilceleri kurutarak cilde bakım yapan kuru fasulye, cildi nemlendirerek kuruluğu pul pul dökülmeleri giderir.

Suna Dumankaya güzellik uzmanının da önerdiği kuru fasulye maskesi, haftada 2 kez düzenli olarak uygulandığında cildi gençleştirerek adeta kusursuz bir görünüme kavuşturduğunu açıkladı.

PEKİ KURU FASULYE MASKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 kase haşlanmış kuru fasulye
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Cam kasenin içerisinde kuru fasulyeleri ezin daha sonra kalan malzemeleri de ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından hazırladığınız karışımı cildinize uygulayıp yarım saat beklettikten sonra ovalayarak cildinizden çıkartın.

Sonrasında nemlendirici uygulayarak kısa sürede farkı görebilirsiniz.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Arzu 5 yıl önce

Artan karışımı buzdolabında saklayabilir miyiz peki