Zencefilin cilde faydaları nelerdir? Zencefil cilde nasıl sürülür? Zencefil maskesi tarifi

Özellik kış aylarında öksürüğe iyi geldiği ve boğaz enfeksiyonlarını hızlıca temizliği için gündeme gelen zencefilin cildi güzelleştirdiğini ve bir çok sorunu ortadan kaldırdığını biliyor musunuz? Evde bulunan bazı baharatlar sandığınızdan daha fazla işleve sahip olabilir, mutlaka zencefilin cilde faydalarını öğrenmelisiniz. İşte tüm detaylarıyla zencefilin cilde faydaları:

Zencefil, Asya ve Çin tıbbında oldukça fazla kullanılan aynı zamanda tarihi Osmanlı dönemine kadar giden bir baharat türüdür. Hem mutfakta hem de alternatif tıpta kullanılan zencefil, kolon kanseri tedavisinden vücutta oluşan tüm ağrıları gidermede oldukça başarılı bir doğa harikasıdır. Kış aylarında öksürüğü de tedavi eden zencefil, güzellik uzmanları ve dermatologlar tarafından test edilmiş ciltte oluşan birçok problemlere de iyi geldiğini sonuçları ortaya koyuldu. En başta zencefil erken yaşlanma ile savaşır, stres seviyesini azaltır, kan dolaşımını hızlandırır ve toksinlerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. 

zencefilin cilde faydaları

zencefilin cilde faydaları

Leziz zencefil çorbası nasıl yapılır? Şifa olacak zencefil çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERLeziz zencefil çorbası nasıl yapılır? Şifa olacak zencefil çorbası tarifi

  • - Düzenli bir şekilde tüketilen zencefil, ciltteki toksinlerin atılmasını sağlayarak, daha genç bir cilde kavuşmanızı sağlar.
  • - Erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçen mucize zencefil, cildin parlak hale gelmesini de sağlar.
  • - Zencefil içeriğinde bulunan gingerol sayesinde vücuttaki serbest radikallerle adeta savaşarak, sağlıklı görünen bir cilde sahip olabilirsiniz.

Zencefilin cilde faydaları

Zencefilin cilde faydaları

- Ciltte çıkan sivilce, akne gibi problemleri ortadan kaldıran zencefil aynı zamanda cilt yaralarını, lekelerini de kısa sürede geçirir.

- İçerisindeki faydalı yağ asitleri sayesinde cilt, her daim nemli kalabiliyor.

- Antiseptik özelliği ile cildi derinlemesine temizleyen ve tazelik veren zencefil, bu sayede gözeneklerdeki tüm kirleri temizliyor. Sivilce ve siyah nokta oluşumları da engellenmiş oluyor.

- Zencefil, cildi yeniler ve ölü derilerden temizlenmesine yardımcı olur.

- Cildi arındıran zencefil, sivilce ve akne oluşumunu engeller. 

PEKİ ZENCEFİL MASKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı kaymak
2 damla lavanta yağı

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırın ve temiz cildinizde tam 15 dakika bekletin. 

Bu karışım cildinize botoks etkisi oluşturarak kusursuz hale gelmesini sağlar.

İşte bu kadar!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0